Bruce Springsteen bevestigt: ‘Op tour in 2022’

19867
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Eindelijk is de bevestiging daar, Bruce Springsteen gaat op tour in 2022! Samen met The E Street Band zal hij voor het eerst sinds 2017 weer op pad gaan. Of dit om een Amerikaanse tour gaat of een wereldtour is nog onduidelijk.

Al enige tijd hing deze aankondiging in de lucht nadat hij hier tijdens een Amerikaans radio-interview naar hintte. Nu bevestigt hij aan BBC dat hij in 2022 hoopt te kunnen touren. ”The E Street Band zal weer op pad gaan. Afhankelijk van het virus en wat allemaal mogelijk is.”

Of dit om een Amerikaanse tour gaat of een wereldtour is nog onduidelijk. Wel bedankte Springsteen tijdens het interview zijn fans uit het Verenigd Koninkrijk van hun support voor zijn nieuwe muziek. Wellicht is dit een kleine hint naar een tour in het VK. Wat de kans op een terugkeer in Nederland na zo’n 6 jaar weer iets groter maakt.

Momenteel is The Boss bezig met zijn Broadway-show Springsteen on Broadway die tot 4 september zal duren.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.