Werchter Parklife: all the people, so many people proeven van een festival in 2021

Op het woord ‘Werchter’ valt er weinig te rijmen. ‘Niet doorgaan’ rijmt echter prima, zo blijkt. Want als er één ding is wat de organisatie van Rock Werchter nooit doet, is de handdoek in de ring gooien. En daarom kreeg de Werchter Zomerbar van vorig jaar een grote broer in 2021: Werchter Parklife. Groter, maar ook beter? Wij gingen een kijkje nemen.

Na het desastreuze nieuws uit zowel België als Nederland, werd één ding duidelijk: ook in 2021 is festivallen geen evidentie. Al helemaal niet als je dat wil doen zonder mondmasker en afstandsregels en mét modder, gras, bier en andere niet nader te benoemen substanties klevend aan je (onfrisse) festivalkledij. Ook niet in Werchter, die al vrij snel met een alternatief kwam. En zag. En overwon.

Want Werchter Parklife ging wél gewoon door, en dat de hele maand juli. En daar waar vorig jaar nog ‘maar’ 400 personen werden toegelaten, werd de capaciteit nu opgetrokken naar 2.500 man. Nog altijd aan tafeltjes per 4, maar meer is in dit geval ook beter om een festivalgevoel na te bootsen. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Toch even proeven van hoe het was in 2019, dus. De opstelling deed het meeste denken aan een amfitheater, waarin de tafeltjes in een halve cirkel werden opgesteld. Dat werkte erg goed, ook omdat je dankzij de tribunes altijd goed zicht hebt op het podium.

DTRH 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

En de lineup?

Wie er op dat podium stond? Veel schoon volk. Toen wij er waren, was dat halve volksheld Bart Peeters, die heerlijk strooide met hits, complimentjes richting de Schuer én anekdotes (zo interviewde hij er ooit een jong U2 in de jaren 80). Maar naast Bart, kon je je ook vergapen op onder andere Jan, Eefje, Fenne, Selah, Zwangere, Ruben, Mathieu en ene Balthazar. Die laatste jongen zal het nog maken, denken we. Dat er geen grote internationale acts te bewonderen waren, valt met de mantel der liefde te bedekken. Zeker wanneer je artiestenraster zo uitgebreid is als dit. Indie? Check. Hiphop? Check. Metal? Check. Niels Destadsbader? Check. Ook op de lineup: de vertrouwde friet met stoofvlees. Op een bord dan nog wel.

Photo by Ine Van Baelen

Werchter Parklife: woo-woo!

Werchter Parklife mag een succes genoemd worden. Oké: een paar concerten zijn uitgesteld door de regen (mooi initiatief van de organisatie), maar voor de rest kunnen we alleen maar mooie dingen zeggen. De organisatie was strak, de sfeer was top en de en de meeste avonden waren uitverkocht. Er was zelfs een flashmob te bewonderen, al ware het 2009. Spijt dat je er niet bij was? Droevig dat het achter de rug is? Geen paniek: Canvas zendt op 1 augustus nog even de hoogtepunten uit. Nagenieten. Maar stiekem ook een beetje uitkijken naar volgend jaar, wanneer we (hopelijk!) hetzelfde kunnen meemaken, maar dan met een slordige 90.000 man samen. En een al even slordige, stinkende festivaloutfit aan.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen