Pukkelpop 2021 zal toch geen doorgang vinden

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Slecht nieuws vanuit Hasselt. Pukkelpop 2021 wordt voor de tweede keer op rij gecanceld. Dit nieuws laat de organisatie zojuist weten via een statement op sociale media en website.

Voor de tweede keer op rij geen Pukkelpop. Het doorgaan van het Belgische festival was al een tijdje onzeker. Eerder maakte de Belgische overheid bekend dat de richtlijnen met betrekking tot testen voor toegang tot evenementen aangescherpt werden. Hierdoor werd het in één keer een stuk moeilijker voor een weekendfestival als Pukkelpop. In een statement legt de organisatie van het festival uit dat zij “onmogelijk aan de overheid kunnen garanderen dat we dit in veilige omstandigheden kunnen georganiseerd krijgen”.

Onder meer Paul Kalkbrenner, Stromzy, Editors en Liam Gallagher stonden op het affiche van het Belgische festival. Of deze acts volgend jaar terug op de planken staan, is nog onzeker. Wel is de datum voor de volgende editie al bekend: 18 t/m 22 augustus 2022. Mensen met een ticket kunnen opnieuw hun ticket bewaren of een terugbetaling aanvragen. Hierover krijgen zij binnenkort een mailtje.

De afgelasting is ook geen goed nieuws voor Lowlands, waarvan de doorgang toch ook al een zijden draadje hing. De twee festivals werken veel samen met het boeken van acts. Nu blijven er wel heel weinig shows over voor artiesten om te spelen. Horen we ook snel meer uit Biddinghuizen?

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival
Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen