Lowlands en Down The Rabbit Hole 2021 definitief afgelast

Bacardi
Photo: Bacardi Nederland

Lowlands 2021 en Down The Rabbit Hole 2021 gaan deze zomer niet door. Het kabinet kondigt zojuist aan dat het verbod op meerdaagse evenementen wordt doorgetrokken tot 1 september. De festivals kunnen geen doorgang vinden door de geldende coronamaatregelen.

En domper voor de festivalzomer: Lowlands en Down The Rabbit Hole gaan niet door. De twee grote Nederlandse festivals die het er op waagden zijn nu toch afgelast. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar toch komt het hard aan bij organisatie en festivalgangers. Dit slechte nieuws valt te lezen op de beide websites. Bekijk hieronder het officiële statement. Door de aanhoudende coronacrisis kunnen de twee festivals niets anders doen dan de stekker er uit trekken en focussen op volgend jaar.

Of we onder meer The Chemical Brothers, Liam Gallagher en The Kooks volgende zomer terug op Lowlands zien is nog onzeker. Ook bij Down The Rabbit Hole is het gissen. Daar hadden Gorillaz, Supergrass en Eefje de Visser op het podium moeten staan.

Statement Lowlands

In een persbericht reageert de organisatie van Lowlands op het nieuws. Het festival is “diep teleurgesteld”, niet alleen voor de bezoekers maar ook het enorme team aan medewerkers, zzp’ers, artiesten en vrijwilligers dat nu voor het tweede jaar op rij niet mag knallen. Ondanks de tegenslag, begrijpt de organisatie het besluit van het kabinet wel gezien de omstandigheden.

Ook wordt er wat praktische info gedeeld: alle kaartkopers krijgen hun ticket terugbetaald. Het is deze keer dus niet mogelijk je ticket mee te nemen naar volgend jaar. Binnenkort krijgen kaartkopers een mail met meer details. Wel schijnt er al wat licht aan de horizon: met 19 t/m 21 augustus 2022 staat de datum voor de volgende editie al vast.

Statement Down The Rabbit Hole

De organisatie van Down The Rabbit Hole reageert met eenzelfde sentiment: de tegenslag is erg groot, maar het besluit wordt begrepen. Ook alle tickets voor het Beuningse festival worden terugbetaald. Down The Rabbit Hole keert volgend jaar terug van 1 t/m 3 juli, ditmaal terug op de vaste stek aan het meer bij de Groene Heuvels.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.