Wolf Alice laat op Latitude 2021 zien dat ‘kleine’ headliners eigenlijk veel leuker zijn

Wolf Alice at Latitude 2021
Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Wolf Alice speelde dit weekend hun grootste headline-show ooit op Latitude 2021. Met de knallers van het nieuwe album en de oude hits, sloot de Britse band de vrijdagavond van het festival in stijl af. Het bewijs dat ‘kleine’ headliners eigenlijk veel leuker zijn!

Als gevolg van de welbekende pandemie, zijn er deze zomer weinig traditionele headliners aan het touren. Daarom geven festivals die toch doorgaan de kans aan een nieuwe lichting. Denk daarbij aan Wolf Alice, dat op het Engelse Latitude laat zien dat dat geweldig uit kan pakken. Dit is waarom.

Een fantastisch nieuw album

Wolf Alice at Latitude 2021
Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Al die headliners die al jaren teren op dezelfde vier songs: festivals staan er normaal gesproken vol mee. Een nieuwe lichting betekent gelukkig nieuwe nummers, die soms nog maar net uitgebracht zijn. Wolf Alice’s nieuwe album Blue Weekend is bijvoorbeeld nog geen twee maanden oud, maar zorgt nu al voor diverse hoogtepunten in de show. Opener ‘Smile’ gaat er meteen met gestrekt been in. En ‘Play the Greatest Hits’ is misschien wel de meest grungy song, die de band ooit geschreven heeft. ‘How Can I Make It Ok?’ en ‘Safe from Heartbreak’ zijn daarentegen intieme nummers, waarin frontvrouw Ellie Rowsell’s stem fantastisch uit de verf komt. Maar het echte hoogtepunt is afsluiter ‘Last Man on Earth’, de pianoballad die als eerste single werd uitgebracht. In totaal speelt de Londense band zeven nummers van Blue Weekend.

Instant classics

Wolf Alice at Latitude 2021
Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Maar goed, er is natuurlijk ook niks mis met een paar oude bekenden. In de acht jaar sinds hun eerste EP uitkwam, heeft Wolf Alice toch al een karrenvracht aan hits verzameld. Drie jaar geleden schreven we al over de veelzijdigheid van hun songs. Van snoeiharde rock tot intieme indie, alles komt voorbij. Tijdens het subtiele ‘Bros’ en ‘Don’t Delete the Kisses’ zingt het hele veld uit volle borst mee. Half-vals, zoals Engelsen zo goed kunnen. Bij gitaarknallers ‘Giant Peach’ en ‘Moaning Lisa Smile’ gaat het publiek enthousiast op en neer en ontstaan er verschillende moshpits. Beide kanten komen samen in het epische ‘Visions of a Life’, dat als een knallende rock-opera het energieniveau tot een toppunt brengt.

Ze gaan er vol voor

https://twitter.com/jcatley/status/1418906937522102279?s=21

De eerste keer is altijd het meest bijzonder. Hetzelfde geldt voor artiesten, wanneer zij voor het eerst een groot festival headlinen. Bij Wolf Alice op Latitude is dat goed te merken. Frontvrouw Ellie Rowsell heeft van start tot finish een enorme grijns op haar gezicht. En wanneer tijdens het optreden het licht even op het publiek schijnt, is de band volledig overdonderd. Bovendien is het twee jaar geleden sinds de laatste festivals in Engeland, dus de ontlading bij zowel band als publiek is enorm. Overal heerst daarom het gevoel dat hier echt iets bijzonders gaande was.

Bragging rights

https://www.instagram.com/p/CRs64oTLEIQ/?utm_medium=copy_link

Uiteindelijk is er natuurlijk niks leuker dan opscheppen, dat jij bij de eerste headlineshow van jouw favoriete band was. Stel je eens voor dat Wolf Alice over vijf jaar bovenaan de Glastonbury line-up staat. Dan kunnen Latitude-bezoekers terugdenken aan het geweldige optreden van dit weekend.

Wolf Alice

Wolf Alice zijn een vijfkoppige band uit Londen, Engeland. In 2010 startten frontvrouw Ellie Rowsell en gitarist Joff Oddie als een akoestisch duo, maar sinds 2012 spelen ze met bassist Theo Ellis en drummer Joel Amey een mix tussen indie, grunge en rock. Na een tweetal EP’s kwam in 2015 debuutalbum My Love Is Cool uit. In 2017 volgde Visions of a Life, waarvoor Wolf Alice de prestigieuze Mercury Prize won. Het derde album Blue Weekend werd in juni 2021 gereleased. Na verschillende optredens op onder meer Best Kept Secret en Glastonbury speelde Wolf Alice hun eerste grote headlineshow op het Engelse Latitude 2021.

Latitude 2021

Latitude is een groot muziekfestival in het oosten van Engeland. In het groene Henham Park geeft het festival elk jaar plaats aan ongeveer 40.000 bezoekers. Deze komen vooral voor de indie- en pop-artiesten op de vier muziekpodia. Daarnaast kunnen ze ook genieten van een uitgebreide comedy, dans, theater en food line-up. Verder is Latitude erg trots op hun gezinsvriendelijkheid. Voor families is er een aparte camping en kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in aparte areas.

  • Locatie: Henham Park, Suffolk, Verenigd Koninkrijk.
  • Datum: 22-25 juli 2021.
  • Tickets: £227 voor een combiticket en £85 voor een dagticket.
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Latitude Logo

Latitude 2021

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Southwold, Verenigd Koninkrijk
Datum 22-25 juli 2021
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.