4 redenen waarom je een festivalshow van Wolf Alice moet zien

Wolf Alice

Deze zomer staat de Britse formatie Wolf Alice onder andere op Rock Werchter en Sziget. Daarmee is het viertal de weg naar de grootste Europese festivalpodia definitief ingeslagen. Wij vertellen je graag waarom je een plekje in je blokkenschema moet vrijhouden voor deze bijzondere band.

1. Onvervalste moderne rock …

De pessimist mag dan misschien van mening zijn dat rockmuziek anno 2018 even levend is als de Nederlandse hoop om ooit nog een WK voetbal te winnen, maar Wolf Alice bewijst het tegendeel. Het hele recept is erbij gemoeid: snoeiende gitaren, schreeuwende vocals en gitaarsolo’s die je om de oren vliegen. En natuurlijk ook de nodige portie ‘schijt aan alles’.

2. .. maar veelzijdiger dan dat

Toch heeft de band meer in huis dan alleen rock-‘n-roll. De stem van frontvrouw Ellie Roswell past namelijk ook perfect bij pop/rock met een mellow beat. Zo zijn er op de twee studioalbums die de band tot nu toe uitbracht verschillende invloeden te horen: rock, pop, indie. De stijl van de band werd zelfs vergeleken met The xx.

3. Nadruk op de essentials

https://www.youtube.com/watch?v=wUPjel0kVHo

Hoe veelzijdig de stijl misschien ook is, zo straight forward is de band op het podium. Geen overdadige visuals, geen vooraf ingestudeerde grapjes en een sobere aankleding van het podium. Wel de focus op de muziek, met af en toe een praatje met het publiek. Een strak geheel en laten we eerlijk zijn: dat is toch wel heel erg lekker.

4. Powervrouw Ellie Roswell

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is 2018 en frontvrouwen krijgen een steeds prominentere plek binnen de muziekwereld. En dat verdienen ze ook, zo bewijst Ellie Roswell van Wolf Alice. Een no nonsense attitude, een strot waar je u tegen zegt en strak gitaarspel. Zie hier: de frontvrouw van een toekomstige headliner. Pinkpop 2020 misschien?

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn te koop via de festivalsite. Tickets voor de zaterdag zijn inmiddels uitverkocht, maar er is wel een wachtlijst geopend. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hive inmiddels uitverkocht.

ROCK WERCHTER TICKETS

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche:

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Tickets voor het festival zijn al even in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken. Nu de early-bird actie verlopen is, betaal je € 310,- voor een 7-day pass en € 75,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen