5x waarom Eefje de Visser een onbetwist hoogtepunt was geworden op Lowlands en DTRH

Eefje de Visser is al jaren een rijzende ster en nog lang niet klaar om te stoppen. Vorig jaar lanceerde zij net voor de pandemie haar vierde album Bitterzoet. Deze plaat is gemaakt om live te spelen en met complete choreografie onze muziekharten te veroveren. Dat kwam er helaas nog niet van op de Nederlandse festivalweides. Wij geven je vijf redenen om vanuit jouw eigen kamp Lowlands of Down The Rabbit Hole een liveshow van Eefje en co te bekijken.

1. Dromerige powersongs

We snappen het als je je verdriet van de niet-bestaande Nederlandse festivalzomer moet wegdrinken. Dat kan natuurlijk onder het genot van de mysterieuze muziek van Eefje de Visser. De combinatie van elektronische beats, piano en basgitaar zorgen er namelijk voor dat je helemaal weg kunt dromen op de zwoele klanken. Met het bombastische ‘Zwarte Zon’ en de elektronische beats van ‘Oh’ kun jij er binnenkort weer helemaal tegenaan.

2. Heerlijke choreografieën

Naast de zang en muziek is de dans ook helemaal on-point. Natuurlijk hadden we dat allemaal graag van dichtbij willen bekijken op een podium. Eefje de Visser en haar band hebben per nummer een choreografie bedacht. Het heeft iets weg van schoonzwemmen, wat goed bij de track ‘Lange Vinnen’ is terug te zien. Zo krijgt haar performance een extra dimensie.

Eefje De Visser op het Lowlands terrein in Biddinghuizen (2020)

3. Samenzang en diepe lyrics

We hadden het al over de dromerige muziek, waardoor je in een soort trans raakt. Op de track ‘Bitterzoet’ van het gelijknamige album worden de poppy sounds en Nederlandstalige teksten mooi gecombineerd. Door de samenzang van Eefje en haar achtergrondzangeressen blijft het gevoel dat ze mee wil geven helemaal hangen. De lyrics zijn zoals we van Eefje De Visser gewend zijn – diep en mysterieus – sluiten in een setlist heel goed op elkaar aan.

Eefje de Visser 2019

4. Bitterzoet is opgenomen in eigen studio

Een aantal jaar geleden verhuisde de Nederlandse naar Gent in België. Bitterzoet nam ze op in haar eigen loft. Alle instrumenten die zij nodig heeft staan in haar studio. Als je helemaal een fijne live ervaring wil opdoen kun je haar (in lockdown opgenomen) concertfilm bekijken. Haar concertfilm die is opgenomen in De Robot Studios kun je hier terugvinden.

5. Nieuwe tracks om van te genieten

De Visser is al een decennium niet weg te denken uit de Lage Landen. Nummers als ‘Scheef’ en ‘Wakker’ zullen je niet onbekend zijn. Naast haar vierde album heeft ze alweer nieuw werk uitgebracht. ‘Storm’, ‘Golven’ en ‘Cybele’ zijn de nieuwste tracks. ‘Golven‘ schreef zij speciaal voor het Eurovisie Songfestival van 2021. Daar speelde zij haar nummer in combinatie met breakdance van Redo. Daar wordt weer duidelijk dat De Visser haar muziek altijd verder wil uitbreiden in combinatie met kunst.

Eefje de Visser

Eefje de Visser timmert al ruim 10 jaar aan haar muziekcarrière. Toch brak ze pas echt goed door na haar vierde album Bitterzoet uit 2020. Ze won met Bitterzoet naast twee Edisons ook de Buma NL Award, 3voor12 Award, Schaal van Rigter en een 3FM Award. De Nederlandse woont in Gent en omringt zich met een Vlaamse band. Ze zou in 2021 naast een paar zaalshows onder meer op Lowlands, Pukkelpop en Down The Rabbit Hole spelen. Dit wordt nu verschoven naar 2022, omdat Eefje de Visser en haar vriend in oktober hun eerste kindje verwachten.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen