Nick Cave & The Bad Seeds op festivals in 2022

Rock Werchter 2018
Foto: Festileaks

Nick Cave & The Bad Seeds doen in de zomer van 2022 festivals aan. De band rondom Nick Cave staat volgend jaar in ieder geval op EXIT. Mogelijk volgen dus ook Nederlandse en Belgische festivals.

Nick Cave & The Bad Seeds is de eerste naam voor EXIT 2022. De band is een van de headliners van de eenentwintigste editie van het Servische festival. Cave staat op vrijdag 8 juli op het podium van het festival. Ook staat de band op zaterdag 25 juni 2021 op TW Classic. Daarmee is een show op Rock Werchter uitgesloten.

Wel is er nog een mogelijkheid dat er een Nederlandse datum wordt toegevoegd aan het tourschema. Festivals als Best Kept Secret en Lowlands zijn niet uitgesloten voor Nick Cave & The Bad Seeds. De band was op beide festivals al eerder headliner. Hopelijk krijgen we binnenkort meer te weten over het tourschema van Cave.

Nick Cave & The Bad Seeds

EXIT 2021

Exit Festival ging dit jaar in tegenstelling tot festivals in Nederland wel door. De twintigste editie met onder meer Paul Kalkbrenner verwelkomde maar liefst 20.000 buitenlandse bezoekers. Onder die bezoekers werd bij thuiskomst slechts 1 COVID-19 besmetting vastgesteld. Er was geen massale uitbraak op het festival.

Unmute Us

#unmuteus

Om de ontevredenheid te laten merken organiseert de festivalbranche op 21 augustus de vreedzame protestmars Unmute Us. Zowel de festivalbranche als bezoekers kunnen dan hun ontevredenheid over het willekeurige kabinetsbeleid laten merken. Met het protest wordt het demissionaire kabinet niet enkel herinnerd aan de gebroken beloften. Ook is al aangetoond, met onder meer fieldlab-experimenten en EXIT, dat festivals veilig te organiseren zijn. Daarnaast wordt de impact van de maatregelen niet door de overheid onderkend. Samen met meer dan 300 organisaties ondersteunt Festileaks de protestmars, tot 21 augustus!

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen