Festivalbranche roept op: laat je horen tijdens protestmars ‘Unmute Us!’ op 21 augustus

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Op 21 augustus wordt vanaf 14:00 in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Eindhoven en Nijmegen de protestmars ‘Unmute Us!’ gelopen. De boodschap: Stop de willekeur! Geëist wordt dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit. Meld je aan op Facebook.

De startlocaties voor Unmute Us zijn alsvolgt:

  • Amsterdam: RAI
  • Eindhoven: Ketelhuisplein
  • Groningen: Concourslaan
  • Nijmegen: Waalkade
  • Rotterdam: Wilhelminakade
  • Utrecht: Lepelenburg

De mars duurt tot ongeveer 17:00 uur. Het is belangrijk dat dit vreedzaam gebeurt en dat je de anderhalve meter afstand bewaakt.

Tijdens de mars is er ook een programma. Onder andere Joris Voorn, Reinier Zonneveld en Joost van Bellen draaien plaatjes. De volledige en up to date informatie vind je op unmute-us.nl.

Op mute gezet

Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, moet worden geconcludeerd dat de intenties eenzijdig waren. Tijdens de laatste persconferentie kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken. Bij organisatoren én bezoekers maakt teleurstelling plaats voor boosheid en onbegrip. Het hele jaar is ons een worst voorgehouden, van ‘Dansen met Janssen’ tot ‘The Summer of Love’. De inzet en solidariteit van jongeren krijgt echter nu nul op rekest. We worden letterlijk op ‘mute’ gehouden door dit kabinet.

Festivalbezoekers, artiesten, creatieven, medewerkers en leveranciers: laat je horen! Op unmute-us.nl vind je de precieze looproutes en aanmeldingen.

Meten met twee maten

Elders in de samenleving is er wél ruimte voor volle voetbalstadions en overbevolkte kermissen, maar veilig georganiseerde evenementen krijgen geen ruimte. En dat is al zo sinds het begin van de pandemie, meer dan anderhalf jaar geleden. Er wordt gemeten met twee maten, met als voorlopig overtreffende trap de boodschap dat de Formule 1 in Zandvoort (met een capaciteit van tweederde van 105.000 bezoekers per dag) wél door mag gaan. Het getuigt van een totale ondermijning en miskenning van iedereen die cultuur en het uitgaansleven een warm hart toedraagt.

‘Unmute Us!’ is absoluut voorstander van het doorgaan van deze grootschalige sportevenementen, van voetbal tot Formule 1 (70.000 bezoekers per dag en vele duizenden bezoekers op de omliggende campings en horecapleinen). Hier wordt namelijk mee bevestigd dat het wél kan en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. ‘Unmute Us!’ vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.

Veilig organiseren kan wél

We stevenen rap af op een vaccinatiegraad van 85 procent van de volwassen bevolking en op 1 september kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn. Als evenementen op de piek van de vaccinatiegraad nog steeds niet kunnen plaatsvinden, wanneer dan wel? De branche heeft tenslotte door middel van Fieldlab evenementen bewezen dat dit ook bij een minder hoge vaccinatiegraad zeer veilig kan.

In het buitenland hebben inmiddels diverse grootschalige evenementen en festivals plaatsgevonden. De cijfers liegen niet. De Servische gezondheidsautoriteit heeft bevestigd dat er op Exit Festival (180.000 bezoekers) géén corona-uitbraak is geconstateerd. In de Verenigde Staten liepen op Lollapalooza (385.000 bezoekers) slechts 203 mensen (0,05%) een besmetting op. In buurland België worden inmiddels weer evenementen van 75.000 bezoekers toegestaan, nota bene op basis van resultaten van de Nederlandse Fieldlab onderzoeken. Het is onverteerbaar dat de branche die deze resultaten heeft voortgebracht al 1,5 jaar op slot wordt gehouden, zonder enig perspectief op heropening.

Regeren uit angst

De Nederlandse overheid handelt nu uit angst na het nemen van een aantal dubieuze besluiten eind juni. Van Dansen met Janssen tot een verruiming van de door Fieldlab geadviseerde 24 uur testen voor toegang naar 40 uur, een lage vaccinatiegraad onder jongeren én een opkomende Delta-variant. Echter bovenstaande buitenlandse evenementen vonden plaats tijdens de Delta-variant, er wordt nu wel goed gecommuniceerd over de inwerktijd van het Janssen-vaccin, er wordt 24 uur testen gehanteerd én de vaccinatiegraad onder jongeren is exponentieel gestegen.

Daarom gaan organisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en bezoekers zaterdag massaal de straat op, met één duidelijke boodschap: Houd ons niet langer aan het lijntje! Vanaf 1 september moeten alle festivals en evenementen op volle capaciteit weer open, inmiddels heeft het kabinet geen valide argumenten meer om dit te weigeren.

Ondertekenende organisaties (1.500+)

@lternativo | 02Viri | 030 Laser | 050 Agency | 0900-neussleutel | 123 Floorrent | 12inchCity Festivals | 18hrs festival | 20TREE | 2Join | 3S Music Managament | 402 Automotive | 73Saints Productions | 7th Sunday Festival | 80’s 90’s & 00’s RadioParty | 8Bahn | 90’s on the Beach | 90’s Forever Outdoor | 90’s XXL | 909 Festival | 909 Festival | A Bunch of Guys | A day at the Park | A State of Trance Festival | A&L Productions | ABBA TRIBUTE | Abstract Division | Abstract Eventsupport | Active-Events | AD | Addlight | Adrie Kokx | Adventures of the Valparaíso | Affino Agency | AGORA Groningen | Airchip App | Alex Preda | Alex Starros | All Star Entertainment. | Allround from the Underground | ALOT EVENTS | Alpine Hearing Protection | Altijd Larstig & Rob Gasd’rop | AMF | Among The Angels fest | Ampco Flashlight | Amsterdam Blast Events | Amsterdam Electronic | Amsterdam Nightlife Ticket | Amsterdam Open Air | Amusevents | Andereweg foodtruck verhuur | Anders Events | Anna Agency | Annoncé Events | ANOTR | Anthony Vegas | Anticorpos Holland | ANTIDOTE | Apex | Appelsap | Arnie Merch | Aron Friedman | ART MACHINES | Art of Dance | Artaphine | Artiesten Belangen Centrum | Artifex | Artistic Productions | Artistlist | Asher Bachravh | Association for Electronic Music | AT EASE | AT EVENTS | Ate Spijkerman | Atmoz Classics | Attack & Release mgmt | Audio Obscura | AudioBizz | Audioeye | AudioSport Records | AV Boulevard | Avayo | Avi Levy` | Avisona | Awakenings | Azijnfabriek Roermond | B – Special FX | Back to the Wedding | Backbone International | Backstage Legal | Bahnhold | BAM! Popauteurs | Barman frankie | Baroeg Open Air | Barproducties | Bart Blankman | Bas Schoonderwoerd | Bas-Events | Basecamp Festival | Bass-D | BB Eventure | Beachrockers Festival | Beachy Festival | BEATS ‘N BASS | Bennie Solo | Berend Schans | Bergervoet Events | Bernie Meems | Berzerk | Best Kept Secret | Bevrijdingsdance | Bevrijdingsdans Festival | Bevrijdingsfestival Brabant | Bevrijdingsfestival Groningen | Bevrijdingsfestival Nijmegen | Bianca | BIN Productions | BIrgitte de Winter | Birly | Blackness | Blauwdruk | Blend creative events | Bleyenberg Den Haag | Blijdorp Festival | Blijdorp Indoor | BLiP Agency | Blowing Bubbles | Blues Open Geldrop | Bluesrock Festival | Boeie Fissa | BoekJeBandje bands en acts | BoekJeBandje.nl | Boerenrockfestival | Boest Event Advertising | Bojangles Music | Bolderdijk Brandpreventie | Bom voyage | BON A PARTE | Bontgenoten Festival | Bonzai Classics | Boogie Express | Boost Your Production | Boothstock Festival | Boxgym | Boya Promotie | Bproductions Beleef Licht & Geluid | Brak in het Park | Break Rules Enjoy | Brebl | Brian | Broederliefde | BROODROOSTERFEEST | Brothers Events Bunnik | Bruut! | Buma/Stemra | Bumaye | Bumper Tentverhuur | Bungalup | Burgumer Feesttent | Buro Gogo | Burst artists | Butterfly !nc | Buytenpark Theater | By the Creek | C.Dorst | CAFE BOSCH | Caim | CALOR | Camille Guitteau | Camperbaas | Cappies Entertainment | CAT International | Cat International BV | CateringCreators | CCF | CELL Evenementen | Central Events | Central Park Festival | Chaos Club | Charlotte Visser | CHASE – Brand Activation | Chase Brand Activation | Chateau- vrienden | Chin Chin Club | Chin Chin Festival | Chris Garrit | CIRCLE Events | City Beats | Classics indoor festival (by Lexion) | Cleanfield | CLOUDHEAD | Club Breeze Scheveningen | Club K | Club NYX | Cocktail Fest | Cocos Locos | Cognito | Colyn | Common Food | Comport Records | Comrade Winston | Confetti Als Staal | Consultancy on Stage | Consumptiebon-Online | Cookin’ Raw | Copal Music Management & Productions | Corina Berendsen | Corneel | Cp | CP Events | Craftmen | Cranenburgh Events | CRANQ | Crazy Sexy Cool | Crazy Sexy Cool Halloween | Crazyland | Crew Connect | Crew Supply | Criterium Productions | CrossFit Lowlands Throwdown | Crotona Festival | Crowd Safety Company | Crowd Safety Solutions | CrowdProfessionals BV | CRSTL Event Entertainment | Cube Outdoor Festival | Cultuur Concreet | Cupstack | curasounds | CUT_ | Daan Nugteren | DaanModern | Dago Houben | DAGVLINDER FESTIVAL | Daisy | Dam Swindle | Dance Night Geldrop | Dance4Liberation | Daniel van den Broeke | Dansplicht | DARCI’S MANSION | Darelle Bos/ Ridder | Darko Esser | Das Winterfest | Dauphin Åka | Dauwpop | David | David Lewis Productions | DAYS like NIGHTS | De Amsterdamse Zomer | Dé Blueskrant | De Boekanier | De Borrel | de Centrale | De Conceptenmakelaar | De Dikste Disco | De Event Vent | De Geheime Tuin | De Helden Van Oranje | De Helling | De Kargadoor | De Kruijf Tenten BV | De Leuke | De Leven | De Loods | De Markies Nijmegen bv | De Marktkantine | De Microclub | De Nacht van de Kaap | De Nieuwe Lichting | De Suiker Events | De Verenigde Podiumkunstenfestivals | de Wannebiezz | De X | De Zon | Decade Of Early Hardcore | Decibel outdoor | Dedicated Agency | Dedicated Experience | Dedicated to Hardstyle | Deeparture | Defqon.1 Weekend Festival | Dekmantel Festival | Den Haag Outdoor | Dennis Bouman | Dennis Fang | Dennis Verbeek | Dennis W. Ali | DGTL | Dias Latinos | DifferenZ Evets B.V. | Dini Maagdenberg | Disk Space | Diskodip | Distøne | DJ Anthony Vegas | DJ Bone | DJ Bone Presents FURTHER | Dj DaanModern | DJ DE ROOIE JAGER | dj Drvybez & events | DJ Feetback | DJ Je Moeder | DJ Joost van Bellen | DJ MARREKIE | Dj Mastermind | DJ Monitor | DJ Raora | Dj stefan derks | DJEM LED | DJHUMMER.NL | DJJOZZ | Djogonights | DJPJ | DJXD | DLV support | DMT | Dockyard Festival | Domes Europe | Dominator | Don’t Let Daddy Know | Donselaar Tenten | Doorgedraaid | Doornroosje | DoTT | Down The Rabbit Hole | Dr.Beat’s Disco Night | Dream Village | Dreamphase | Drift – Om te dansen | Drifters | Dropstage | DRUIPREK | DSL Geluids- & Lichtverhuur | Duikboot | Duitje | Dune Management | Dutchband B.V. | Dutchweek Events | Dutchweek Winter Kick-Off @SnowWorld | Duurt & CO Tentverhuur | Dynamo | Dynamo Metal Fest | Dynamo Metalfest | Early Hardcore Events (‘Geen gedoe gewoon early’, ‘Fast Forward’) | Earth Beat | Earth Beat Agency | Eb & Vloed festival | Eelke Kleijn | Eendracht Festival | Eerste Communie | Eerste Communie | Eetfabriek | Effenaar Eindhoven | Eindhoven Rockcity | Eleven Festival Travel | Ellen Evers Events | elockers | elrow Town Amsterdam | Elsom Open Air | Elwin Stegeman | EM2 VENUE Groningen | Embassy Festival | Emiel Schaap | EMS | Encore | Endless Music | EP Music Entertainment | EP-Collective | EP-collective -your partner in event supply- | Erik de Wild | Erkan Coskunsu | Erwin Herkelman | Esgro Audiovisueel | ESNS | ESNS (Eurosonic Noorderslag) | Essential | Esther Gottschalk | Esther van der Poel | Eurocircus Amsterdam B.V | EvA Event Accreditation | Evenementen Vereniging Amsterdam | EvenementenArchitect.nl | Evenementenbouwer.nl | Evenementenmensen | Event Inspiration | Eventcare Group | Eventim | Eventix | Eventree ticket solutions | EventSolutions | Eventure | Eventure | Every AV | Everything It Takes | Exchange Party | Expedition Festival | Explore the North | Exposure Company BV | F1 DutchGP | Factor F | Fahrenheit Festival | Fairytale Festival | Faktorsnek | Fast Forward Management | Fatality | Fear Less Music | Fear Less Music | FEESD | Feestkoning | Feesttent.nu | Festicap | Festifoort Festival | Festilake Festival | Festileaks | Festimi | Festival Bruis | Festival De Achtertuin | Festival Downtown | Festival Fans | Festival Grasnapolsky | Festival Historisch Zoetermeer | Festival Macumba | Festival Strand | Festival TREK | Festival-wheel-Reuzenrad | Festivalinfo | Festivalpoort | FestyLand | FIBER Festival | Fiesta Macumba | Fijne Snuiters | Filemon schilderwerk | Filth on Acid | Firma Bolwerk | Firma Brandwacht Tenten | Firstnoise | FITD x Elrow Benelux | Flapper Management | FLEUR | Fleurine Verlooo Mehldau | Flexstage crew bv | Floris Dijkers | FLOW | FlowYo the Yoghurtbar | Fluff Disco | FLUOR | Folk an de Gruppe | Foodstock | FoodWorldBest | Foutdoor | Frank Konings | Franky Rizardo | Fred & Friends | Fredy Roeleveld | Free Festival | Free Your Mind Festival | Freek van Kraaikamp | Freetime Event Support BV | Frenzy | FREQUENCY0172 | FRIS | Full Spectrum | Full support | Futuristic Pioneers feat John Hayes & T.I.M. | FUZZ25 | FYS Entertainment | G-Town Madness | G.O. Wamba | Gabberhead | Gafry Management | GDW Showsupport | Gebr. de Nobel | Geen Stresstival | Geheime Liefde | Gelderpop | GelreDome | Gem Bookings | Gem Bookings | Georgie’s | Gerard Wortel | GIGTECH | Gijs Cals | Girls Love Dj’s | Give it Dub | GMM2022 | GONZALEZ Amsterdam | Good Booking | Good Music Company | Gooiland Events & Hotel | Goomah Music | GoonieCrew | Goud & Fout Live | Graanfabriek | Grauzone Festival | Green Garden | Green Light Movement | Green Vibrations | Grenswerk | Groene Ster Open Air | Groovmill | Grote Feesten Uitzendbureau | GroundBreaking | GrowingArt Planten Verhuur | Guestzone | Guilty Pleasure Festival | H&R Catering/Events | H∞ked | Haere = Hip | Hakuna Matata productions | Hall of Fame | Hans van der Heiden | Happy Feelings | Harbour Agency | Hard Bass | HardClassics, Reminder, Freestyle Maniacs | Hardshock | Hardstyle.com | Harm Kindt | Harmony of Hardcore | Harold de Boer | HARTLIEF | HARTMAN LOCAL CREW | Hayo Vaders | HDC Events | Heaven Open Air | Heerlijk Hemelrijk Festival | Heimwee | Hein Fokker | Heist recordings | Helemaal Hollandsch | Hellbound | HELLER | HelloDJ | Hemels Festival | Herman Link | HERRIE FEST ALKMAAR | Het Amsterdame Terrassen Festival | Het Amsterdams Verbond | Het Amsterdamse Winterparadijs | Het Complot | Het foute muziekfeest XXL | Het Foutezomerfeest | Het Groninger Winterfestijn | Het Klassiek | Het Kralingse Bos Festival | Het Monument Festival | Het Nest Festival | het Rijk van de Keizer | Het Sieraad Amsterdam | Het Syndicaat | Het Zusje van Debbie | Hi Monday | Hidden Garden | High Profile Events (Events.nl en Eventjobs.nl) | High Tea Music | Hiphop In Je Smoel | Hitjes | Hoevenaars | Hoevenaars Licht Geluid Video BV | Hoffman Outdoor Media | Holland Evenementen Groep | Hometown Talent Agency | Homomonument | Hoodstock Blockparty | Hoorn Zingt Hollands | HOP Producties | Horsel Mania | House of Chi | Houtfestival | Hugo Verweij | Huib Schouten | Huiskantine | Hullabaloo Festival | HUMUS muziek & theater | I Love Beatz | I Love Urban Festival | iGNITE! Music | IIWII | In het Zand | IN UNISON | In2Event | Indian Summer | Indicator | Inet Technology Consultancy | Inge Schippers | Ingrid raymakers, jeugdzorgwerker | Instore Events | Intercell | InterClassics Maastricht | interevents | InterStage BV | Into the Dunes | Into The Summer Festival | Into the Woods | IR Event Support | Isburning | It’s Your Record! | Ivento Structures | J’lectroniq | Jaap Bruijstens | Jaap kamps | Jaap Koopman | Jamie Konincks | Jamrock | Jan bout | Jan Julius de Bruijn | Jan Roeleveld | Jan-Paul van der Hoeven | Janissimo | Jannet Westebring | Jasper Bax | JAYBEE | Jayzo | JB Marketing & Bookings | Jelle van der Poel | Jera On Air | Jeroen Abbing | Jeroen Woertink Events | JK Productions | JKL viperverhuur | Johan Cruijff ArenA | John van Sas | Jojanneke van der Veer | Jones Productions | Jonge Harten Festival | Joop Angenent | Joost Gimbel | Joren Edwards | Joris van Dongen | Joris van Dongen | José Linders | JP Enfant | Jssst/Jssst Records | Juicy Amsterdam | Juliette Dumoré | Jungle Festival | Jurr Lichts & sound | Justin Rinders | Kaleidoscope | Kamping Kitsch Club Festival Holland | Karakter Events | Karen Honkoop | Karma Outdoor | Kars | KarTent | Katharsis | Kattegat Festival | KBK Visuals | KeetBartje | Kei Foute Party | Kelderklasse Recordings | Kerensa van der Sluys | Kevents | Kevin Rutten Rigging | KIEK, Nijmegen | King Play Music | King’s Castle Agency | Kingdance | Kingsland Festival | Kingsworld Festival | Klap No Risk | Klaphekfestival | Klarenbeekse Kermis | Kletskoek | Knekelhuis | Koelhuis | Koffieshop August | Koflex Event Support | Kokkies Catering | Koma Soundsystem | komm schon Alter | KommuS Kasteelfestival | KommuS Ontspoort | Koninkrijk van Muziek | Konvooi Exceptioneel | Kopjek | Koridonstagelight | Kornelis Punter | Kraats Licht en Geluid | Kraft und Licht | Kratos Agency | Kromanti agency | Kruikenstrand | KULTURA | Kunsten ’92 | Kunstenbond | Kunstenbondvakgroep Muziek | KZ Events | L’Atelier | La Cassette | La Duarte | La Isla Bonita | LAB Music | Lakedance | LaLaLa Management | Lansinger Winterland | Lansingerland Live | LasereXtreme | Latin District | Latin Summer | LatinVillage Festival | Laurens Meijer | Lawaai Muzikantenbond | Le Guess Who? | Leeuwarder Muziekplein | Leidse Nachtraad | Leip Rumag | Lekker & Live | Lekkerr in het Park | Lennart Kruize | Lennert kok | Lente Kabinet Festival | Leonieke Smit | lepeltje lepeltje | Lexion | LH Eventproductions | Licht + Led producties | Lichtjeswandeling Zwolle | Lief Festival | Lightspectrum | Like it harder XXL | Linda Gommers | Line4events | Liquicity | Liquidation drum and bass | Liteaudio | Live Again Festival | Live in Meppel | LIVE on the BEACH | LiveNOW | LIWYN | Loco Arena | Loco Loco Discoshow | Loco Royale | Lolliepop rock and roll festival | Los in het Bos | Losjes | Loud and New | Lovelan Festival | Loveland Festival | Lovelee | Lövestad | Lowlands | LPeter | Lubee Betaalsystemen | Luk Sponselee | Luna Ludmila | Luuk van Dijk | Luuk van Gestel | Luxor Live | LV Rental&Sales | LV Sound | M&F Security | Ma Kelly’s muziekcafé | Ma-Mo | Maarten Verheij | MadNes Festival | Maessen Tentsupply | Magistraal | Magnetic | MAÏA | Maik ter Veer | Makèz | Maleficarum | Mamboe Productions | Man in pak producties | Manifest Destiny Productions | Maqossa | Maral Kalami | Marc | Marc Bartels | Marcel Verhaar | Marchal Events | Marco Bijsterbosch | MaRicMedia | Marilot | Mark Kulsdom | Mark Mozes | mark v Horik | Mark v horik | Marlein Overakker | Marnix Damsteeg | Martin Cramer | Maryo | MASCHINE | Massagetherapeut Joop jansen | Masters of Hardcore | Maurits Fondse Music Managment | MAX Tenten BV | MBsport.org | Mc Da Rhino | MC DuX | Mea Culpa | Meanwhile | MECC Maastricht | Meerwerc | Meet Me Backstage | MEGA90’s | Megan Lloyd | Melange Management | Melkweg | Memorylane | Menka Worae | Menno The Driving DJ | Mensen Zeggen Dingen | Meppel Outdoor | Merijn Siben | Merleyn | Metalfan.nl | Metro Kollektief | Metropolis Festival | Metropool | Poppodia van Twente | METZ | MEZZ | MHEventzz | Michaël de Groot | Michaël Neuburger | Michel Behre | MidSummerProg festival | Mike van den Heuvel | Mike’s Luxury Events | Milan Kondic | Milio | Milkshake | Minggufest | MiniCulture | Miss Bunty | Mitch de Klein | Mitchel de Rooy | Mixtream Festival | MMF NL | MN Entertainment | Modular | MOJO Rental All Areas | Mokum Records | MOMENTR | Momentum Agency | Moneycomb | Monte Veldt | Mood Swings | Most Wanted DJ | Motel Mozaïque | MOZEM | Mr. Belt & Wezol | MTEvent.nl | Multigroove | Multitooly elektra/site | Music Dept. | Music Production Academy | MUST | Muziekgieterij | Muziekgieterij | Muzink | Myrwood | Mysteryland | Mystic Garden | Nachtburgemeester Groningen | Nachtliefde | Nachtraad Groningen | Naim Abu | Nazomeren Festival | Nee | Nelson yogh | New Flavours | Nick Molenaar | Nick van Wanrooij | Nicky Chase | Niels | Niels Brands | Niels Guijs | Niels Krikke | Niels Wesseling | Nieuw Hollands Spoor | Nieuw Verbond | NJO Muziekzomer Gelderland | NK SPRIETLOPEN | NMNH Events | No Art | No Nonsensebackstagecatering | NOCULAN MUSIC | Nomads Festival | Noneoftheabove | Noorderliefde | North Sea Jazz | Not So Unknown | NOVA | NOW&WOW | NOX Event IT | NOX Events B.V. | NRG Events | Nynke Blom | Ócaid Event Support | Oceans | Octopus Agents | OHAF | Ohm | Oktoberfest Amersfoort | Oktoberfest Leeuwarden | Oktoberfest Tilburg | Oldschool Classics | OLDSCHOOL GANGSTERS Outdoor | Ollie Schmitz | Olympisch Stadion | On Track Agency | Onder De Pannen | ONE Enterprise | Ongekend Events | Ons kent ons festivals | Oost | Oosterliefde | Open Source Radio | Oranje Koningsdag | Oranjebloesem | Oranjepop Nijmegen | Orde van de Nacht | Orphic | ORTRUN | Other Futures | Otto’s Schlagerfestt | OUD&OPNIEUW | Outdoor Stereo Festival | Outrageous festival | Outside the Box Productions | Over The Moon | Overstuur | Overwinteren Festival | OWAP | P60 | Paaspop | Pablo lighting en decorations | Pal Mundo | Palace | Paperclip Festival | Paradigm Festival | Paradigm VOF | Paradijs van het Zuiden | Parels van de stad | Parkpop | Parkzicht | Patrick | Patryk Wesseling | Paul Delpeut | Paul Noijen Events | Paulisme | PAX-ROMANA | Paytree payment solutions | Peak Mystique | Pechera | Peel Slowly And See | pelgrim | Pellemans Tentenverhuur BV | Pepijn Pekelharing | PERCOLAR Events | Perfect sound | PET van Rens | Peter | Peter de Neef | Peter-Joost Post | PHANTASM AUDIO | Phatcamp | Picknicken in ‘t Park | Piet Schaap | Pim Kokkeler | Pin Up Club | Pinkpop | PINO concept | communicatie | organisatie | PIP Den Haag | PIV Records | PK eventtechniek | Planeet 9 | Planet Anjer | Planet Groove | Planet Paradigm | Planet Rose | Plantage B | Platform voor Freelance Musici | Play! Festval | PLB Sound & Light | Pleinvrees | Plezierexpresse spel- en partyverhuur | Ploegendienst | Ploegendienst Winterfestival | Plugg BV | PLUS AGENCY | Plus2db | Plus2db Licht en Geluid | Podiumverhuur Haaglanden | Pop-O-Matic | POPgroningen | PopMonument | POPnl | Poppodium Gebouw-T | Poppodium PX | Poppodium So What! | Popradar Den Haag | Popronde | POPUPOP | Possibilize | Pouw Events | POW! WOW! Rotterdam | Powerrental | Prikkabelverhuur | PRO Bookings | PRO Entertainment | Probro.nl | Proftex BV | Programmeursgilde | Promised Land Festival | Psychedelic Rave | PUNT | Pure Sand | Pussy lounge | Puur Festival | Q-dance | Q-LED | Qapital | QC Events | QC School & Education | Qlimax | Qlub | R&B Sunday | RAAF Events | Radar Agency | Radio de Koperen Hond | Radion | Raefen | Rafael Leeuwis | Raptor Events | RAUW | Rave Atelier | Raving Nightmare | Raw Underground | Reaktor | REBIS Artist Mngmnt | REC festival | Rechargers | Redesign in The House | Redesign Records | Ree Creative | Relate Radio | Release Magazine | Released Festival | Remco | Remco Camp | Remus F.P.M. Aussen Muziekproducties | René Boiten | Rens de Wit | Rentdutch | Residue | Resonate | Rewind | Reza | Reza Geleedst | Reznik | Ricardo Martins | Ricardo Silvio | Ricardo Silvio | Richard Loomans | Richard Schoonhoven | Rick | Rinico Tentenverhuur | Ritchie | RN7 Live | Road Show Festival | Robbert Kalff | Robert Vosmeijer | Robert-Jan Rueb | Robin | Robin J. Swart | Robin van Beek | Robin van Bek | Robodock | Rock ‘n Ramps Festival | Rockin’ Wouw | Rockportaal | Roesticoes Horeca & Events | Rohan de Soet | Roland van Alphen | Roos Korevaar | Rooskleurig Festival | Rory Dickhoff | Rose Ringed | Rotterdam Ahoy | Rotterdam Rave | Rotterdam Street Culture Week | Rousco Productions | Royal Dutch | Rrolllend Foodtruck festivals | RTV Events – artiesten & thema weekenden | Ruben Boogaard | Rudi de Groot | Ruigmarkt | Ruigoord, Landjuweel festival | Rum On The Rocks | Ruud van Oirschot | Ryan Leijte | Samen Met Bob Management | Sami Dmitrovic | Sander | Sander Petit | Sander Reneman | SANDERSVILLE | Sandrien | Santina Runaway | Savanna Festival | Scal Langelaan | Scaniapodium | Schaekens Licht Geluid Video | Schroefdraad | Schuren bij de Buren | Scoped | Sebastiaan Hooft | Secret Forest festival | Secret Project | Secretariaat Alliantie van Evenementenbouwers | See Tickets | Sencity Festival | Sensation | SETLIFE.NL | SexyNorth | Sfeerpop Festival | Shine Showtechniek BV | Shockerz | SHOW en zo | Showcare | Specialist in audiovisuele producties | Showlight B.V | Showme Agency | Simplon | Simstim | Singelfestival Edam | Sins of Insanity | Sjef.app | SKYFLY entertainment | Smaak Festival Nijkerk | Smeerboel | SMÈRRIG | Smile Licht en Geluid Utrecht B.V. | Snakepit | Sneakerz in de stad | Sneeuwbal Festival | Snowstar Records | Social Swingers Club | Socialize | Soenda | Solar Weekend | SOLID | Something Hapening Somewhere | Son of 8-Bits | SONIC BOOM / RELOAD | Sophie Reneman | Sophie, Vala en Emma | Soraya Faber | Soul Patrol | Soundflow | SoundLab Nijmegen | Souzaphone Productions | Spark – visual content agency | Speedfreax | Speedfreax | Spektakels | SPICE | Spoorpark LIVE | SportVibes | Spotlights AV | SQuare | SSZD Kingsday | St8ment | Stad als Podium | Stadslab | Stadsoase de Zomertuin | Stadspark Live | Stage-crew.nl | Stagefacilities.nl | StageFreaks | Stagelight | Stagemen | Stageworldinternational | Stappen in Den Haag | Star Studded Studios | Start The Panic | STECK podium club bar (Delft) | Steems op Stelten | Stefan derks | Stefan kok | STEK | Stichting de Cultuurloods | Stichting Frontaal Podium | Stichting Gillespie Rotterdam | Stichting HNDRD | Stichting Nachtburgemeester Amsterdam | Stichting NDSM-werf | Stichting Zomerpop Opmeer | Stijn Ceelen | Stoffel & Joris | Storm Agency | STRAF_WERK | Strafwerk | Strandbar Stek | Strandfestival ZAND | Struunlife | Stv-Visuals | Subcultuur | Submid | Suburban Records | SuDo Event Support | Sue Moreno | Suikertuin | Summer Breeze | Summerlake Outdoor | Summerpark | Summerpark Festival | Sunday Market | Sunglow Festival | Sunny Side Up festival | Super Line-Up event productions | Super Zwoel | Superball | Superkracht | Supremacy | SURE! Events | Suze Hampsink | SV Solutions | Sven Hammond | Sweetie Darling | Switch Concepts | SwitchLive | t Kofschip Festival | Tahko | Tante Truus | Tanya | TEAM FIFTEEN | Team Ladi Dadi | Team Oostwouder Events | Techmate On The Beach | TEFAF | Terras van de Nacht | Tessa Monfrooy | Tha Watcher | The Bips | The Boom Room | The Classixs | The Cockadoodle Cunty Corral | The Crave Festival | The Cuckoo’s Nest | The Drag Agency | The Food Line-up | The Freelance Qommunity | The Futurist | The Gardens of Babylon | The Golden Tigers | The Good Guyz | The Green Monkeys | THE HOSPITALITIST | THE HOUSE OF GOD | The Life I Live | The Light Connection | The Nightlife Clerks | The Oldschool Family | THE OTHER EYE | THE OTHER SELF | THE OTHER SIDE | The Party Express | The Powershop | THE TRIBE | THEATER AMSTERDAM | Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch | Think! AV | This Is Our House | THO | Thom Bold | Thuishaven | Thunderdome | Ticketservice Ik Ben Aanwezig | TicketSwap | TIG Sports | Tijdmasjien Festival | TIKTAK Festival | Tim Felix Dreske | Timelapse | Timo Lejeune | Tinlicker | TivoliVredenburg | Tjeerd Bijnsdorp | To The Max Entertainment | Toffler Festival | Toffler Indoor | Tok Producties | Tom de Louw PS&P | Tom Noah | Tom Stoop | Tom van Zelst | Toorenburg Produkties | Topbillin Agency | Toppodia | Total Events 4U | TotalBookings | Traffamafia | TrailerFest | Transmission | TRICKPA | Trinity in Technoland | Triomf | Triomf Agency | Tripo Verhuur | Trippedelic | [email protected] | TWEL Events | Twelve | Twelve Ticketing | Twinklerz | Tykov | UMF Kingsday | UNDFND | Unexpected Records | United Independent Music Agencies | Unlimited FX | UNMUTE | Unpolished | Upside-down Rental BV | Urban Elite | Urban Heroes | UWFestival | Valhalla | Valkhof Festival | Valtifest | Van Anh | van der Aalst Events | Van Ham Tenten & Podia | Van Hoesel Music | Van linn av | Vanessa Vassallo | Vassallo Artist Bookings & Management | VBX | VEER Agency | Veldwerk | Venance van de Laar | VERA Groningen | Verbluft | Verhuur Kerstboom.nl | Verknipt | Verleiding Festival | VESTROCK | Vetrar Draugurinn | Vetter Productions | VIA V Events | VibeLab | Vier samen de vrijheid in Limburg op 5 mei | Vincent van den Langenberg | Viral Festival | Visserijstraat 3, enschede | Vitamine Blij | Vlondervloeren.nl / Vcompany.nl | VNJJ – Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals | VNTM | Voltage | Vrienden Van | Vrijmibo XXL | Vrijmiboot | Vrijmiboot, Bowing Bubbles, de Borrel, Watt Events, Exchange Party, Pollen | Vroeger Was Alles Beter | VroegZat | Vunzige Deuntjes | VVFE | W. Vermeend | wakker events | Wander | Warehouse elementenstraat | Wasteland | Waterpop | Watti Events | We Are E | WE ARE PLAYGROUNDS | We Are The Future | Weekend Magnifiek | Weelde | WeitjeRock | Welcome to the Future | Welcome to The Village | Welpos | Werfpop | Westergas | Westerliefde | Westerpop | Westerunie | Westwood Den Haag | Wetbox BV | WHATCHAMACALLIT | Wibar | Wibo | Wij zitten met veel vragen over onze toekomst | Wijbrand van der Sande | Wijzen uit het oosten | Wildeburg | Willem “Wibo” Booltink | Willem Westermann | WINK | Winterlake Festival | Winterpark Festival | WiSH Outdoor | Wolk voor de Zon | Wolter Wolthers | Wonderland | WOO HAH! | Woodstock’69 | Wooferland | WOUW Events | WTF Drum and Bass | X-Qlusive Holland | Xposure | Yanaika jager | YELLOW HOUSE | Yellow Tiger | YellowTipi | YĪN YĪN | Your agency | YumYum-Music | Yuri Dokter | Yzco Visuals | ZeeZout | Zerojackerzz | Zeven | ZieOmmeZijde bv. | Ziggo Dome | Zino Classixs | Zoeklicht Harderwijk | Zomerparkfeest | Zomerreces | Zongenoten Festival | Zuiderliefde | Zuperstition | Zwarte Koffie | Zweedse Tenten

#unmuteus