EXIT 2021 groot succes: 20.000 bezoekers, slechts 1 besmetting

EXIT 2021 bewijst dat grote festivals kunnen plaatsvinden: er was geen corona-uitbraak. Van 20.000 buitenlandse bezoekers testte slechts 1 festivalganger positief voor de terugreis.

Waar het hier in Nederland compleet mis ging op Verknipt festival, lijkt EXIT in Servië vrijwel niks fout te doen. In totaal kwamen er meer dan 180.000 bezoekers op EXIT 2.0 af, waarvan 20.000 uit het buitenland. Met dank aan het strenge beleid waar zelfs een Nederlands vaccinatiebewijs niet genoeg bleek, heeft het Servische festival veilig plaats kunnen vinden.

Controlegroep

Naast het strenge toegangsbeleid werd er ook een controlegroep in de gaten gehouden. 345 festivalgangers werden verdeeld over 2 groepen. Gevaccineerd en ongevaccineerd. Beide groepen werden van tevoren getest waarvan 1 iemand positief testte en dus geen toegang kreeg. Een week later werden de resterend 344 bezoekers nogmaals getest. Geen enkele besmetting was het resultaat. Ook in de stad Novi Sad, waar EXIT jaarlijks wordt georganiseerd, wijken de besmetting niet af van het gemiddelde van het land. Geen corona-uitbraak op EXIT 2021 dus!

Nieuwe datum

Nadat EXIT als eerste grote festival in Europa heeft plaatsgevonden deze zomer, is er ook geen twijfel dat we volgend jaar wederom naar Servië af kunnen reizen voor een goed feestje. EXIT 2022 zal volgende zomer plaatsvinden van 7 t/m 10 juli. Wie daar graag bij wil zijn kan zich nu alvast registeren voor de meest voordelige tickets. Twijfel je nog? Lees dan hier waarom een zinderend heet EXIT supercool is.

EXIT 2022

EXIT vierde deze zomer haar twintigste verjaardag. Het vierdaagse festival wordt jaarlijks gehouden in het Fort van Petrovaradin. Elke jaar weet de organisatie kleppers van namen te strikken. Tijdens de editie van 2019 stonden onder meer Charlotte de WitteThe CureSofi Tukker en Skepta op het affiche. Vorige week kon je genieten van onder andere Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz en Solomun.

  • Locatie: Novi Sad, Servië
  • Datum: 7-10 juli 2022
  • Tickets: Nog niet bekend.
  • Meer informatie vind je terug op de website van het festival.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2021

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 8-11 juli 2021
Line-up
David Guetta
Paul Kalkbrenner
DJ Snake
Tickets Niet meer beschikbaar.