The Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden

2529
Foto: Claude Gassian

Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones, is overleden op 80-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn uitgever Bernard Doherty aan het persbureau AP.

In een statement is te lezen: “It is with immense sadness that we announce the death of our beloved Charlie Watts. He passed away peacefully in a London hospital earlier today surrounded by his family. Charlie was a cherished husband, father and grandfather and also as a member of The Rolling Stones one of the greatest drummers of his generation. We kindly request that the privacy of his family, band members and close friends is respected at this difficult time.”

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Charlie Watts niet meeging op de aangekondigde Amerikaanse tour van de Stones. Hij was herstellende van een medische procedure. In 2004 werd de legendarische drummer nog behandeld voor keelkanker. Charlie Watts was sinds 1963 lid van The Rolling Stones.

In 2014 stonden The Rolling Stones op Pinkpop. Het werd een legendarisch optreden. De editie werd later verkozen tot Beste Pinkpop Line-up Ooit.

Reageren op dit bericht kan via het Festileaks Festival Forum.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?