Dit is volgens jullie de beste Pinkpop line-up ooit

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

We mogen momenteel dan niet in Landgraaf zijn, maar dat betekent nog geen compleet Pinkpop-loos weekend. Om je toch dat echte Pinkpop gevoel te geven dat je dit weekend zo mist, blikken we terug op de afgelopen edities van het festivals. Vandaag checken we de – volgens jullie – beste line-up ooit!

Vorig voorjaar konden jullie via onze Instagram en Facebook Stories stemmen op de beste Pinkpop line-up ooit. Van 1970 tot 2019; elke line-up is kritisch bekeken en beoordeeld in een stemduel met de vorige winnaar. Na maar liefst 50 duels is jullie vonnis uitgesproken en is dit het eindresultaat:

De Beste Pinkpop Line-up Ooit: 2014

Pinkpop 2014
Poster van Pinkpop 2014

Aangevoerd door niemand minder dan The Rolling Stones, Arctic Monkeys en Metallica krijgt de line-up van 2014 van jullie de kroon van beste Pinkpop-programma ooit! Niet alleen de gevestigde headliners, maar ook het de rest van het affiche spreekt tot de verbeelding: met Editors, Ed Sheeran, Twenty One Pilots, Portugal. The Man en Bastille investeerde Pinkpop 2014 in de toekomst. Ondanks zware competitie van onder andere 1979, 1992 en 2002, wist 2014 het vol te houden en de winst te pakken.

Noodweer, MetalMonday en WK Voetbal

Naast de headliners was 2014 in Landgraaf een editie om je vingers bij af te likken. Ondanks het noodweer wist Arcade Fire in de stromende regen een weergaloze show neer te zetten, de metalscene werd sterk vertegenwoordig op MetalMonday, de bezoekers mochten zelf de setlist van Metallica bepalen en Mick Jagger was te zien als supporter van het Nederlands Elftal, dat op het WK in Brazilië vocht voor de volgende ronde.

Wil je de editie van 2014 nabeleven? Check dan hier ons festivalrapport of bekijk de hoogtepunten!