Ed Sheeran komt in 2022 naar de Amsterdam Arena!

Foto: Ben Watts

Ed Sheeran komt in 2022 naar Amsterdam. Op 14 en 15 juli speelt hij in de Johan Cruijff Arena als onderdeel van zijn ‘- = ÷ x Tour’, of iets makkelijker uitspreekbaar: de Mathematics Tour. Tickets gaan zaterdag 25 september om 11:00 in de verkoop via Ticketmaster.

De ticketprijzen voor deze show zijn tussen de € 50,40 en € 88,48 inclusief servicekosten. Er is een ticketlimiet van 6 tickets per show. Tijdens deze ‘Mathematics Tour’ staat het podium in het midden van de zaal, omringd door het publiek.

Ed Sheeran is één van de grootste artiesten op aarde. Zijn nieuwe tour brengt hem dan ook langs heel Europa en de UK. Zo staat hij op vrijdag 22 juli in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en maar liefst 3 keer (!) in Wembley Stadium in Londen.

Festivals zijn (nog) niet aangekondigd, maar de zanger verklapte al dat Mathematics Tour 3 jaar gaat duren. Ed Sheeran zou natuurlijk een perfecte Pinkpop-headliner zijn, dus fingers crossed voor 2023 😉

Ed Sheeran komt ook met een nieuw album. ‘=’ (Equals) komt uit op 29 oktober en is de opvolger van ‘÷’ (Divide), ‘x’ (Multiply) en debuutalbum ‘+’ (Plus). De plaat zal 14 tracks bevatten. Lead single ‘Bad Habits‘ haalde alvast de nummer 1-positie in verschillende charts.

https://www.instagram.com/p/CT6eCcogNLD/

Aanwijzingen

Het was de afgelopen dagen al te verwachten dat er vandaag iets bekend zou worden over de tour van Ed Sheeran. Via zijn Instagram-pagina zei hij woensdag dat er komende vrijdag “tour-stuff” wordt bekendgemaakt. Daar bleef het niet bij, want ook het Britse account van Ticketmaster plaatste een post met betrekking tot Ed Sheeran. Op de foto is een standbeeld te zien met daarop de logo’s van voorgaande albums van Ed Sheeran geprojecteerd. Bekijk hieronder zelf de foto:

https://www.instagram.com/p/CT4FkI7MlCV/

Later postte ook Ed Sheeran zelf een post op Instagram. Daar bevestigt de Britse zanger dat vrijdag 17 september om 9 uur een touraankondiging volgt. Het pop-icoon laat daar ook al weten dat zijn tour drie jaar lang zal duren. Hieronder is de post van Ed Sheeran te zien.

https://www.instagram.com/p/CT4nLQhIIkS/

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Ed Sheeran is misschien wel de grootste popster van het moment. In 2011 brak de zanger door met de hit ‘The A Team’, van het album Plus. Sindsdien is hij een graag geziene gast op festivals. In 2016 had Sheeran het echter even gehad met touren, en het werd een jaar stil rondom zijn persoon. Toch kwam hij in 2017 sterker dan ooit terug met zijn nieuwste album Divide. Sinds die release is hij niet van de radio te slaan en tourde hij veel. In 2019 was hij onder andere headliner op Sziget. In 2022 komt hij terug met een nieuwe tour.