Dit vonden jullie van Ed Sheeran op Sziget 2019

Ed Sheeran

Sziget 2019 was weer een onvergetelijke editie! Het feest werd op woensdag geopend door niemand minder dan Ed Sheeran. De ginger kwam gewapend met een nieuw album, veel hits en zijn charme het podium op. De verwachtingen waren dan ook hoog, maar wat vonden jullie ervan? We nemen de socials onder de loep, op zoek naar jullie mening!

Een onvergetelijke avond

https://www.instagram.com/p/B04drnvh0H-/

Veel fans zien het als een onvergetelijke avond. Grappige visuals, Ed en zijn gitaar en de chemie met het publiek, alles was perfect. Aan het einde van de show zag je dan ook duidelijk dat de man alles had gegeven. Bezweet in een t-shirt van het Hongaarse elftal geeft hij nog één keer liefde aan het publiek.

Een veld vol fans

https://www.instagram.com/p/B05UfPshfI4/

Trots vertelde de organisatie van Sziget al weken dat deze dag uitverkocht was. Op het Hongaarse festival betekend uitverkocht, bom en bomvol. Gelukkig betekende dit dat het veld vol met Ed Sheeran fans stond, die eindelijk hun idool ontmoetten.

Hits, hits en nog meer hits

https://www.instagram.com/p/B05Q72XC6Xa/

Met een nieuw album vol samenwerkingen en ontelbaar veel hits, wist Ed Sheeran het hele publiek om zijn vinger te winden. Van ‘The A-Team’ tot aan ‘Galway Girl’ en ‘Shape of You’, alle hits van de roodharige zanger kwamen voorbij. Fans werden ook getrakteerd op een paar nummers van het nieuwe album No.6 Collaborations Project, zoals ‘I Don’t Care’ en ‘Remember The Name’.

Héél veel meezingen

https://www.instagram.com/p/B04nYBKHIdt/

Ed Sheeran heeft zóveel nummer waarbij iedereen uit volle borst mee kan zingen, je zou bijna zeggen dat de fans zijn repetoir net zo goed als hemzelf kennen. In deze video horen we dan ook op de achtergrond keihard gezang van het publiek. Ed Sheeran heeft wellicht wel een one-man show, maar het zingen hoeft ie zeker niet alleen te doen.

Een zuur randje

https://twitter.com/GraceeBetch/status/1159368557228113920?s=20

Helaas lazen we ook veel minder positieve berichten. Het zou te druk zijn op het terrein waardoor veel mensen zich onveilig voelden. Bij de barren waren er veel barmannen die fans over de bar tilden om ze uit de drukte weg te krijgen. Vooral onder deze post op Instagram delen veel Szitisens hun verhalen, maar ook op Twitter en Facebook regent het klachten.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra