Tomorrowland wil drie festivalweekenden in 2022

Tomorrowland 2024

Tomorrowland wil in 2022 niet twee maar drie festivalweekenden organiseren. De organisatie geeft aan dat het uit economische noodzaak is. Ook is het ter compensatie van alle annuleringen.

Tomorrowland wil volgende zomer drie festivalweekenden organiseren in Boom. De organisatie gaat daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeente en de provincie. Het Belgische festival geeft aan dat het onder andere uit economische noodzaak is. Daarnaast is het een compensatie voor de gemiste edities van 2020 en 2021. Als het festival volgend jaar plaatsvindt, is het drie jaar geleden dat de laatste editie was. Het uitstellen van de afgelopen edities heeft al 25 miljoen euro gekost. Ook zijn er financiële zorgen voor toeleveranciers, freelancers en andere medewerkers.

Eenmalig drie weekenden

De organisatie wil bij de gemeente en de provincie een aanvraag indienen om de capaciteit van het festival eenmalig te vergroten. Dit plan was er ook al voor de editie van 2021. Helaas zorgde het coronavirus er ook dit jaar voor dat het festival niet door kon gaan. “Bovenop de ongelooflijke goesting om alles uit de kast te halen in 2022, is er na twee jaar ook een economische noodzaak om op te starten, weer positief naar de toekomst te kijken en stap voor stap de enorme verliezen goed te maken” aldus de organisatie van Tomorrowland.

De datum voor Tomorrowland 2022 is nu 22, 23 en 24 juli en 29, 30 en 31 juli. Het weekend wat er aan toegevoegd zou worden is 15, 16 en 17 juli. Inmiddels zijn er al 400.000 tickets verkocht. De provincie reageert positief op het voorstel. Buurtbewoners zijn minder enthousiast, omdat ze overlast ervaren van het festival.

Tomorrowland 2022

Tomorrowland vindt ieder jaar twee weekenden achter elkaar plaats in het Belgische Boom. Tijdens deze twee weekenden betreden de grootste elektronische acts de planken van het festival. De organisatie denkt eraan om voor 2022 een extra weekend aan het festival toe te voegen. In 2019 stonden onder meer Skepta, The ChainsmokersMartin Garrix en Oscar and the Wolf op het programma. Wie er volgend jaar het podium betreden, is nog niet bekend.

  • Locatie: Boom, België
  • Datum: 22-24 juli en 29-31 juli 2022
  • Tickets: Tickets voor 2021 blijven geldig voor 2022
  • Voor meer info over het festival kun je terecht op de website.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.