10x dansen in de zon tijdens ADE 2021

Het inhalen van alle gemiste zondansuren dit festivalseizoen doe je zo

272
Into the Woods ADE 2019 by Olivia Witmond
Into the Woods ADE 2019 - Foto door: Olivia Witmond

Halleluja, we mogen weer dansen! Dat komt alleen nét iets te laat voor het festivalseizoen. Ja, we hebben 2 weekenden halverwege het seizoen en het allerlaatste weekend van het seizoen mee kunnen pakken. Dat zijn voor festivalfanaten als jij en ik natuurlijk láng niet genoeg uren dansen in de zon. Gelukkig is daar ADE. Dit jaar met een extra bijzondere editie. Alle evenement overdag. Dat biedt kansen. Zondanskansen. Fix jij het mooie weer? Dan hebben wij hier alvast de 10 voornaamste, gezelligste, festivalesqueste zondanskansen voor je op een rijtje gezet.

1. Into the Woods

Goed. Deze zal niet als een verrassing komen. Het ‘Bosloket’ van Into the Woods draait overuren want werkelijk iedereen met een beetje festivalvibes in z’n donder wil hier graag bij zijn. Into the Woods is stijf uitverkocht, maar de aanhouder wint. Er wordt elke ADE aardig wat kruit vroegtijdig verschoten, geef dus niet op. Jij kan hier gewoon bij zijn. Dansend in het zonnetje.

Wanneer: Vrijdag + Zaterdag
12:00 – 23:00
Met o.a. Colin Benders, De Likt, Identified Patient, John Talabot en Meetsysteem

2. Mystic Garden // Dockyard

Naast Into the Woods zijn er nog twee andere volwaardige buitenfestivals tijdens ADE. Nummer twee is Mystic Garden // Dockyard. De combinatie van snoeiharde industriële techno en mystieke rondfladderende vlindertjes lijkt ellendig, maar is dat allerminst. De cocktail van een line-up waar je ‘u’ tegen zegt, licht en geluid van de bovenste plank en wat zonnestralen is goud.

Zaterdag
11:00 – 23:00
Met o.a. Adana Twins, Ben Klock, Ben Sims, Karenn en Rødhad

3. Secret Project Festival

Sssst.. Dit is het geheim van het Hembrugterrein. Al is het al net zo’n goed bewaard geheim als Best Kept Secret. Dit project dat is komen overwaaien uit Los Angeles, is voor Nederland nog onbekend. Wel is er al een line-up. En een zondanskansgarantie.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Zaterdag
12:00 – 23:00
Met o.a. Âme, CamelPhat, Jeff Mills, Mind Against en Rose Ringed

4. Audio Obscura @ RAW Factory

Huh, maar dat is toch binnen? Jazeker. Maar de zijkant van de zaal waar het spektakel plaats zal vinden bestaat volledig uit glas. Zo sta je én warm, én in de zon. Best of both worlds. Als een zonnebloemetje in een broeikas. Audio Obscura heeft het weer goed voor elkaar. Het is namelijk voor het eerst dat hier een dance evenement zal plaatsvinden. Ze hebben voor de gelegenheid ook maar meteen het blik met de beste dj’s van het moment opengetrokken.

Vrijdag + Zaterdag + Zondag
Vrijdag vanaf 16:00, zaterdag en zondag vanaf 14:00 tot 00:00
Met o.a. Job Jobse, Chris Liebing, Adriatique en Stephan Bodzin

5. Audio Obscura @ Loft

Nog meer Audio Obscura incoming. Nog meer zon achter een raam ook trouwens. De afterparties op de bovenste verdieping van de A’DAM Toren zijn inmiddels een welbekend fenomeen. Grootste verschil met deze ADE editie is dat er tussen 00:00 – 06:00 geen evenementen zijn. Verwacht dus een bonte verzameling van thuis-after nachtuilen en frisse ochtenddansers. Wanneer het zonnetje opkomt prikt ‘ie zo door het raam in je gezicht. Goud!

Zaterdag ochtend 07:00 – 14:00 met KI/KI
Zaterdag middag 16:00 – 23:00 met Adriatique

6. Thuishaven

Een terras. Toen gesloten. Toen weer een festivallocatie. Toen weer een terras. Thuishaven is nogal eens van gedaante veranderd. Gelukkig hebben ze hun kop boven water weten te houden en draaien ze inmiddels op volle toeren. Hun ADE-programma staat garant voor veel zondanskansen. Thuiskomen noemen ze dat.

Donderdag + Vrijdag 16:00 – 00:00
Zaterdag + Zondag 13:00 – 00:00
Met o.a. KI/KI, Prunk, Benny Rodrigues en De Sluwe Vos

7. Kaap Amsterdam

Foto door: Niels de Vries

Naar een strandtent in oktober? Waarom ook niet. 5 dagen lang gaat het hier los. Voor het grootste deel vinden de evenementen binnen plaats, maar dat betekent natuurlijk niet dat de deur op slot gaat en je binnen moet blijven. In tegendeel. Buiten sta je met je voeten in het zand, in de zon te dansen. Een klein stukje juli, middenin oktober.

Woensdag 12:00 – 23:59
Donderdag 15:00 – 23:59
Vrijdag 16:00 – 23:59
Zaterdag 12:00 – 23:59
Zondag 12:00 – 23:59
Met o.a. San Proper, Karotte, Dimitri, Gabriel Ananda en Unders

8. Het Sieraad

Oké, eerlijk is eerlijk, het aantal uren dat je hier in de zon kan dansen is aardig beperkt. Toch prikt het zonnetje in de loop van de dag wel even door het grote dakraam van het Sieraad heen. Als je een ladder meeneemt, kun je de zonnestralen opvangen met je wangen. Bovendien is het Sieraad zoals de naam al doet vermoeden gewoon een prachtige locatie.

Donderdag + Vrijdag 17:00 – 23:55
Zaterdag 12:00 – 23:55
Met o.a. Mr. Belt & Wezol, Benny Rodrigues, Hernan Cattaneo en Nick Warren

9. Sissi’s Expo-Resto

De nieuwste hotspot van Amsterdam kent ook een bijzonder gezellig buitenfeestje. De hele week is er binnen van alles te doen, van stand-up comedy tot bijzondere kunstexposities. Op vrijdag kun je op meerdere geheime plekjes in dit oude schoolgebouw kunst, muziek en graffiti vinden. Op zaterdag is het aan met een ‘Secret Beergarden’ feestje. Vol glans, vol buitendanskans.

Zaterdag 16:00 – 23:50
Met o.a. Daniel Zuur, Kremlin Disco, Jack, Fresia, C.R.A.C.K.E.N. en Sentinel Island Disco

10. De Dam

En als al het bovenstaande je niet zint, kun je altijd nog gewoon met je koptelefoon op de Dam gaan staan dansen. Het is toch ADE hè. Veel plezier!