Billie Eilish headliner op Glastonbury 2022

Billie Eilish is de eerste headliner voor Glastonbury 2022. Eerder postte Eilish al een teaser op haar sociale media. Nu bevestigd de organisatie van het Britse festival dit nieuws.

Fans van Billie Eilish mogen in hun handen klappen. De Amerikaanse zangeres komt naar Glastonbury 2022. Met andere woorden: het Britse festival heeft zijn eerste headliner beet. Ze speelt haar show op vrijdag 24 juni. Voor hun 50 jarig bestaan, is dit een mooie start van de line-up. Of we haar op onder meer Pinkpop of Rock Werchter terug zien lijkt onwaarschijnlijk. Zo staat ze in juni al gepland voor een optreden in Ziggo Dome en het Sportpaleis.

In 2020 stonden onder meer Taylor Swift, Paul McCartney en Kendrick Lamar bovenaan het affiche. Door het coronavirus, konden we een streep trekken over dit feestje. Wel hoopt de organisatie alvast deze drie headliners mee te nemen naar volgende editie.

Glastonbury 2022

Photo: Kris Williams

In 2020 zou zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas werd de editie afgelast wegens het coronavirus. Volgend jaar nieuwe kansen hadden ze gedacht, maar niets is minder waar. Ook in 2021 kon het Britse festival niet doorgaan door de aanhoudende coronacrisis. In 2022 keert het festival terug.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 22-26 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.