Billie Eilish headliner op Glastonbury 2022

409

Billie Eilish is de eerste headliner voor Glastonbury 2022. Eerder postte Eilish al een teaser op haar sociale media. Nu bevestigd de organisatie van het Britse festival dit nieuws.

Fans van Billie Eilish mogen in hun handen klappen. De Amerikaanse zangeres komt naar Glastonbury 2022. Met andere woorden: het Britse festival heeft zijn eerste headliner beet. Ze speelt haar show op vrijdag 24 juni. Voor hun 50 jarig bestaan, is dit een mooie start van de line-up. Of we haar op onder meer Pinkpop of Rock Werchter terug zien lijkt onwaarschijnlijk. Zo staat ze in juni al gepland voor een optreden in Ziggo Dome en het Sportpaleis.

In 2020 stonden onder meer Taylor Swift, Paul McCartney en Kendrick Lamar bovenaan het affiche. Door het coronavirus, konden we een streep trekken over dit feestje. Wel hoopt de organisatie alvast deze drie headliners mee te nemen naar volgende editie.

Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Billie Eilish is een 19-jaar oude Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze in 2019 op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop. In juli 2021 kwam haar nieuwste album Happier Than Ever uit en in 2022 gaat zij op wereldtour.

Glastonbury 2022

Photo: Kris Williams

In 2020 zou zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas werd de editie afgelast wegens het coronavirus. Volgend jaar nieuwe kansen hadden ze gedacht, maar niets is minder waar. Ook in 2021 kon het Britse festival niet doorgaan door de aanhoudende coronacrisis. In 2022 keert het festival terug.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)