Glastonbury 2022 mikt op dezelfde headliners als de geannuleerde 2020-editie

548
Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Glastonbury 2022 hoopt dezelfde headliners te presenteren die ze in 2020 op het affiche hadden staan. Toen sierden onder andere Taylor Swift, Paul McCartney en Kendrick Lamar bovenaan de poster. Deze drie namen zouden in 2020 ook in Nederland of België een optreden geven.

Het Engelse festival zou in 2020 haar 50-jarig bestaan vieren. Daarvoor zou het uitpakken met enkele artiesten die behoren tot de grootste van de wereld. Naast Swift, Macca en Lamar zouden ook onder andere Diana Ross en Aerosmith optreden. Michael Eavis, de Jan Smeets van Glastonbury, zegt in een interview dat hij hoopt dat de headliners van twee jaar geleden terugkeren. “De drie grote namen die in 2020 zouden spelen, zouden er in 2022 weer moeten staan, we duimen ervoor”, zegt de festivaldirecteur. Verder heeft hij het nog over het festival zelf: “We doen het elk jaar beter en verzinnen nieuwe dingen. Dat is het ding, niet álles draait om de bands. Alles wat we eromheen doen maakt ons denk ik zo succesvol”.

Glastonbury 2022 en de Benelux

Glastonbury 2022 vindt plaats in de week tussen enerzijds Pinkpop en anderzijds Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Het festival deelt vaak veel namen met Rock Werchter. In 2020 zou Kendrick namelijk naast Glastonbury ook op Rock Werchter spelen. Wie weet zien we hem in 2022 terug op de Werchterse weide. Een soortgelijke situatie is er voor Taylor Swift en Paul McCartney. Zij zouden in 2020 respectievelijk op Werchter Boutique en TW Classic staan in België. In Nederland stond hij gepland voor het Goffertpark. Mochten deze drie namen daadwerkelijk op Glastonbury staan, dan vergroot dat de kans dat we ze in de Benelux ook te zien krijgen.

Glastonbury 2022

Photo: Kris Williams

In 2020 zou zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas werd de editie afgelast wegens het coronavirus. Volgend jaar nieuwe kansen hadden ze gedacht, maar niets is minder waar. Ook in 2021 kon het Britse festival niet doorgaan door de aanhoudende coronacrisis. In 2022 keert het festival terug.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.