Billie Eilish in 2022 naar Ziggo Dome

Goeds nieuws voor fans van superster Billie Eilish. De zangeres heeft zojuist een nieuwe tour aangekondigd. Op 18 juni 2022 staat ze in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Nog meer nieuws uit kamp Eilish! Een kleine maand geleden werd bekendgemaakt dat ons een nieuw album te wachten staat en nu komt daar een nieuwe wereldtour bovenop! De Amerikaanse doet verschillende landen aan waaronder Nederland, België en Engeland. Kaarten gaan vrijdag 28 mei in de verkoop om 10.00. Tickets variëren van 39 tot 79 euro.

Bekijk hier alle data van de nieuwe tour van Billie Eilish:

Of er nog meer data bijkomen is niet bekend. In 2020 stond Billie Eilish gepland op onder andere Mad Cool en NOS Alive. Voor beide festivals zou in theorie nog plek zijn.

De tour is vernoemd naar het nieuwe album, Happier Than Ever, dat op 30 juli 2021 uitkomt. De zangeres heeft laten weten erg enthousiast te zijn over het album. “Dit is mijn favoriete ding dat ik ooit heb gemaakt en ik ben erg opgewonden en nerveus voor het moment dat jullie het kunnen horen”, scheef de zangeres tijdens de aankondiging. Het eerste nummer van het aanstaande album is inmiddels te beluisteren en heet ‘Your Power’.

Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Billie Eilish is een 19-jaar oude Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze in 2019 op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop. In juli 2021 komt haar nieuwe album Happier Than Ever uit en in 2022 gaat zij op wereldtour.