Bruce Springsteen: ”E Street Band gaat op zijn piek zijn tijdens wereldtour 2022”

8329
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Duidelijke woorden vanuit het kamp van Bruce Springsteen. De Amerikaanse zanger spreekt uit dat hij in 2022 hopelijk weer op wereldtournee gaat. De verwachtingen voor die shows worden direct hoog geplaatst door The Boss.

Hij garandeert zijn fans namelijk dat ze zijn E Street Band zullen zien op de top van hun kunnen. Daarmee legt Springsteen de lat voor de komende tournee hoog. In 2020 bracht de zanger uit New Jersey zijn twintigste studioalbum uit dat de naam Letter to You draagt.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Zegut staat Bruce Springsteen samen met zijn E Street Band in juni in Parijs. Ook het Spaanse Mad Cool is aan het hinten naar de komst van de zanger. Geruchten over een tournee spelen al langere tijd. Vooralsnog is er echter nog geen officiële bevestiging van een show bekend.

De letterlijke woorden van Springsteen zijn hieronder terug te vinden:

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.