Geruchten Bruce Springsteen tour in 2022 worden hardnekkiger

22688
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Vanuit steeds meer kanten zijn er geruchten te horen over een tour van Bruce Springsteen in 2022. Onder andere Ierland en Italië zouden op de planning staan. Als deze geruchten kloppen vindt de Europese tour plaats in juni en juli.

Eerder hintte Bruce Springsteen zelf ook al naar een tour in 2022. Hij geeft aan dat hij hoopt volgend jaar weer op tour te kunnen gaan om het album Letter To You uit 2020 te ondersteunen. Nu komen er dan ook van steeds meer andere kanten geruchten naar buiten. Bruce Springsteen en de E Street band zouden in juni mogelijk drie avonden in de RDS arena in Dublin staan.

Daarnaast meldt de Italiaanse krant La Repubblica dat Springsteen-fans de datum 19 juli 2022 in hun agenda moeten markeren. Dat zou de dag zijn dat Springsteen met de E Street Band terugkeert naar Florence in het Stadio Franchi. Volgens de krant zijn de onderhandelingen vergevorderd maar nog niet volledig.

Ook gaan er geruchten dat Springsteen in Parco Urbano G. Bassani in Ferrara, Italië staat. Dit zou dan gaan om een datum in juni of juli. Promotor Claudio Trotta zei bij het Italiaanse radio station Radio Bruno: “als de tour plaatsvindt, en dan is het wel noodzakelijk dat de corona-situatie in Europa helder is, zal Ferrara één van de steden zijn waar The Boss speelt. Ik hoop dat de tour eind deze maand bekendgemaakt wordt”.

Eerder postte dit Twitter account al dat er in september een tourschema online komt te staan. Of deze nu nog online komt te staan is nog even afwachten.

Pinkpop 2022

Als deze geruchten over een Bruce Springsteen tour kloppen dan zou deze tour gunstig uitkomen voor Pinkpop. Het is mogelijk dat we Bruce Springsteen en de E Street band terug gaan zien op het Landgraafse festival. In 2022 is het alweer tien jaar geleden dat hij voor het laatst te zien was op Pinkpop. Het zou mooi zijn om The Boss na tien weer eens terug te zien in Landgraaf.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.


Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)