Geruchten Bruce Springsteen tour in 2022 worden hardnekkiger

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Vanuit steeds meer kanten zijn er geruchten te horen over een tour van Bruce Springsteen in 2022. Onder andere Ierland en Italië zouden op de planning staan. Als deze geruchten kloppen vindt de Europese tour plaats in juni en juli.

Eerder hintte Bruce Springsteen zelf ook al naar een tour in 2022. Hij geeft aan dat hij hoopt volgend jaar weer op tour te kunnen gaan om het album Letter To You uit 2020 te ondersteunen. Nu komen er dan ook van steeds meer andere kanten geruchten naar buiten. Bruce Springsteen en de E Street band zouden in juni mogelijk drie avonden in de RDS arena in Dublin staan.

Daarnaast meldt de Italiaanse krant La Repubblica dat Springsteen-fans de datum 19 juli 2022 in hun agenda moeten markeren. Dat zou de dag zijn dat Springsteen met de E Street Band terugkeert naar Florence in het Stadio Franchi. Volgens de krant zijn de onderhandelingen vergevorderd maar nog niet volledig.

Ook gaan er geruchten dat Springsteen in Parco Urbano G. Bassani in Ferrara, Italië staat. Dit zou dan gaan om een datum in juni of juli. Promotor Claudio Trotta zei bij het Italiaanse radio station Radio Bruno: “als de tour plaatsvindt, en dan is het wel noodzakelijk dat de corona-situatie in Europa helder is, zal Ferrara één van de steden zijn waar The Boss speelt. Ik hoop dat de tour eind deze maand bekendgemaakt wordt”.

Eerder postte dit Twitter account al dat er in september een tourschema online komt te staan. Of deze nu nog online komt te staan is nog even afwachten.

Pinkpop 2022

Als deze geruchten over een Bruce Springsteen tour kloppen dan zou deze tour gunstig uitkomen voor Pinkpop. Het is mogelijk dat we Bruce Springsteen en de E Street band terug gaan zien op het Landgraafse festival. In 2022 is het alweer tien jaar geleden dat hij voor het laatst te zien was op Pinkpop. Het zou mooi zijn om The Boss na tien weer eens terug te zien in Landgraaf.