Coldplay naar Brussel in 2022

Photo: James Marcus Haney

Opnieuw een wereldband die een terugkeer aankondigt. Coldplay keert terug op Europees grondgebied met een tournee die in het teken staat van het negende studioalbum Music of the Spheres. De tournee brengt de band in 2022 op 5 en 6 augustus langs België. Een Nederlandse datum ontbreekt vooralsnog.

Het is een terugkeer waar de vele Coldplay-fans al jaren op wachten. In 2016 trad de groep rondom zanger Chris Martin voor het laatst in Nederland en België op. Tijdens de A Head Full of Dreams tournee mocht de band twee keer optreden in de Johan Cruijff ArenA. Met de bevestiging van de nieuwe tournee kunnen we Coldplay verwelkomen op 5 en 6 augustus 2022 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De kaartverkoop voor het optreden start op 22 oktober om 10 uur.

Een Nederlandse datum ontbreekt nog voor het viertal uit Londen. Coldplay is ook één van de geruchten voor de laatste headlinerspot op Pinkpop. Volgens het tourschema is dat nog steeds mogelijk, al lijkt de band pas begin juli naar Europa te komen. Coldplay geeft via hun Instagram-pagina aan dat er nog data bij zullen komen. Bekijk de aankondiging hieronder:

Nieuwe muziek

De tournee, die in het teken staat van hun nieuwste album, voert de Britse band weer langs de grootste stadions van Europa. Tijdens de tournee zal Coldplay veel nieuw materiaal spelen van Music of the Spheres. Het nieuwste wapenfeit van de band kent onder andere een samenwerking met de Zuid-Koreaanse k-pop-groep BTS en de hitsingle ‘Higher Power‘. De band liet in een eerder statement weten bezig te zijn met een CO2-neutrale tour. In de Instagram-post laten ze weten dat dat misschien niet helemaal lukt, maar dat ze zoveel mogelijk hun best doen.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam