Geruchtenoverzicht: Wie wordt de derde headliner van Pinkpop 2022?

Photo: Dennis van der Bruggen

Wie o wie wordt die derde headliner van Pinkpop 2022? Na twee jaar geen grote festivals te hebben gehad zijn er veel (opnieuw) acts op tour. Pearl Jam en Metallica zijn al bevestigd voor Pinkpop en daar hoort nog een derde headliner bij. We hebben de kanshebbers voor je op een rijtje gezet met behulp van de leden op het Festileaks-Forum.

Naast de twee headliners blijft het voorlopig nog niet. Ook Nothing But Thieves en Twenty One Pilots reizen in 2022 af naar Landgraaf. Wil je meespeculeren over alle geruchten rondom Pinkpop 2022? Check dan het Pinkpop Forum op het Festileaks Festival Forum!

Post Malone

Posty

Voor 2020 stond niemand minder dan pop-icoon Post Malone gepland. Dat maakte destijds redelijk wat los. Hij staat 26 juni op Rock in Rio 2022 in Lissabon. Dat is slechts één week na Pinkpop. Het is dus goed mogelijk dat Post Malone zijn gemiste show van 2020 komt inhalen. In 2020 zou hij op de zaterdag spelen, waar nu Pearl Jam staat. Maar Pearl Jam zou in 2021 het festival afsluiten en staan nu op zaterdag. Een switch naar de zondag voor Post Malone is één van de mogelijkheden. Het zou de eerste keer Pinkpop zijn voor Posty.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Eerder bevestigde ‘The Boss’ het al: hij gaat op tour met zijn E Street Band. Het is in 2022 alweer 10 jaar geleden dat Bruce met zijn band op Pinkpop stond. In 2009 stonden ze er ook al, en dat was voor velen een hoogtepunt in de geschiedenis van Pinkpop. Voor zo’n grote artiest als Bruce Springsteen is het niet raar dat hij zelf bepaalt wanneer hij zijn tour bekendmaakt, en doet dat dan vaak in één keer. Dat verklaart dat er op dit moment nog geen data bekend zijn voor 2022.

Taylor Swift

taylor swift
taylor swift

Ook de naam Taylor Swift wordt vaak genoemd door de leden van het Festileaks Forum. Pinkpop had in 2017 en 2018 met respectievelijk Justin Bieber en Bruno Mars ook al een pop-ster staan naast het gitaargeweld op de andere dagen. Taylor Swift moet dan ook voor de nodige afwisseling zorgen na Metallica en Pearl Jam. In 2020 was ze als Benelux-exclusief aangekondigd voor Werchter Boutique maar sindsdien is het helaas erg stil rond de zangeres. Het zou voor Taylor Swift haar eerste optreden op Pinkpop zijn.

Beyoncé

Press Release

Festivaldirecteur Niek Murray van Pinkpop gaf eerder deze zomer aan in een interview met 3voor12 subtiel aan dat Beyoncé hoog op het wensenlijstje staat van Pinkpop. De afgelopen jaren heeft Pinkpop vaker pop-headliners geprobeerd en Beyoncé zou wel in het rijtje passen. Volgens een bron op het UKMIX forum is het mogelijk dat Queen B in 2022 op tour is in Europa. Volgens de bron zijn er meerdere data geboekt in de La Défense Arena in Parijs. De verwachting is dan ook dat er een Nederlandse datum volgt.

Afvallers en andere kanshebbers

Dit waren de grootste geruchten volgens het Festileaks Forum. Ook Ed Sheeran werd vaak genoemd. De zanger kondigde echter een show in de Johan Cruijff ArenA aan en is daarmee uitgesloten voor Pinkpop 2022. Daarnaast werd Muse veel genoemd. De band staat tijdens Pinkpop al op Isle of Wight en valt daarom af voor Pinkpop 2022. Ook Rammstein, die al vier keer eerder op Pinkpop stond, heeft een Nederlandse show een paar weken na Pinkpop waarmee ze afvallen voor Pinkpop 2022. Inmiddels is het ook bekend dat Coldplay afvalt voor het festival. Afgelopen week is er een wereldtour aangekondigd maar de band is in juni nog in de VS te vinden en komt pas in augustus naar de Benelux.

Namen die wel nog tot de mogelijkheden behoren zijn The Killers, Imagine Dragons en Editors. Deze acts hebben alle drie al (meerdere) festivalshows staan in Europa rond Pinkpop en zijn daarmee kanshebber om de zondag af te sluiten. We houden ook nog een oog op The Weeknd, AC/DC en Tame Impala, maar schatten dat minder waarschijnlijk. Forum-lid Indiaantje89 zocht het dichterbij huis. Die wil Mart Hoogkamer wel zien zwemmen in z’n Bacardi Lemon.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben