Arctic Monkeys komt met nieuwe muziek in 2022

Photo: Zackery Michael

Zo’n vier jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar de Arctic Monkeys komen in 2022 eindelijk weer met een nieuw album! De band krijgt meteen de uitgelezen kans om deze nummers te spelen tijdens de festivalzomer van volgend jaar.

De laatste langspeelplaat van de band, Tranquility Base Hotel & Casino, stamt alweer uit 2018. Eerder dit jaar waren er al geruchten dat de band rondom Alex Turner nummers zou opnemen in een hotel in Engeland. De band zelf wilde hier niks over delen, tot nu. Drummer Matt Helders deelde het goede nieuws tijdens een Britse talkshow. Helders vertelde onder andere dat het album in 2022 uit zou komen. “I think by the time we get everything together it’ll be next year. Hopefully we can get out and tour next summer.”, aldus Helders. Een naam of releasedatum voor de nieuwe Arctic Monkeys-LP is nog niet bekend.

Europese tour 2022

Naast het nieuws dat er een nieuwe plaat uitkomt in 2022, komt de band met meer nieuws. De Arctic Monkeys hebben namelijk de eerste data voor de aankomende zomer gedeeld! Zo komen ze onder andere optreden in Turkije en Tsjechië. Ondanks dat er nog geen festivals bevestigd zijn, is het geen gekke gedachte dat de band terug te zien is op festivals deze zomer. Festivals in augustus zoals Lowlands, Sziget of Pukkelpop zouden Alex Turner & co wel eens binnen kunnen halen. Waar ze ook komen spelen, met het nieuw uitgebrachte album worden optredens om niet te missen!