Advertisement

Arctic Monkeys deelt eerste data 2022; kanshebber Lowlands en Sziget

Photo: Zackery Michael

Arctic Monkeys deelt de eerste data voor komende zomer! De band maakt deze ochtend vijf optredens bekend voor in augustus. Daarmee zijn ze ineens een grote kanshebber voor Lowlands en Sziget 2022.

Komende zomer belooft een fantastische te worden nu er weer een headliner toegevoegd wordt aan het geruchtenoverzicht voor 2022. Niemand minder dan Alex Turner en zijn band voegen zich bij het rijtje headliners dat deze zomer in Europa is te vinden. In tegenstelling tot tijdens het overvolle begin van de zomer, heeft de band besloten om later in de zomer te touren. Van 9 tot 18 augustus 2022 doet Arctic Monkeys achtereenvolgens Turkije, Bulgarije, Kroatië en Tsjechië aan. Hieronder zijn de exacte data voor alle speelsteden te zien:

Lowlands en Sziget 2022

Nu bekend is dat de band in augustus in Europa te vinden is, liggen festivaloptredens ook voor de hand. De geruchten voor Sziget 2022 doen al een tijdje de ronde. Sziget 2022 vindt plaats van 10 tot 15 augustus. Op hetzelfde moment als de aankondiging van Arctic Monkeys maakte Sziget op hun socials een datum bekend. Dinsdag 23 november dropt het Hongaarse festival om 10 uur een deel van de line up. De Britse rockband zou dinsdag wel eens bij de eerste 40 namen kunnen zitten.

De data van Lowlands 2022 zijn ook nog vrij voor de band. Arctic Monkeys stond al drie keer eerder op het festival in Biddinghuizen. Overdag in 2006 en als headliner in 2009 en 2011. Het is alweer een tijdje geleden voor de band uit Sheffield dat Lowlands op de planning stond. In 2018 waren ze headliner op Best Kept Secret en Rock Werchter.

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.