Enige Europese festivalshow voor LCD Soundsystem in 2022 bekend

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De enige Europese festivalshow voor LCD Soundsystem in 2022 is bekend. Op 7 juli 2022 is de band te vinden op Bilbao BBK.

De show op Bilbao BBK is voor LCD Soundsystem het eerste optreden dat is aangekondigd voor 2022. De band is de headliner van de donderdag van het festival. Met deze festivalshow in Spanje vieren James Murphy en co niet alleen dat ze al twee decennia op het podium staan, maar ook het twintig-jarig jubileum van het platenlabel DFA Records.

Het optreden op Bilbao BBK is ook gelijk de enige show op een Europees festival. Dit betekent dus dat de elektronische rockband afvalt voor onder andere Best Kept Sectret, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Er is nog geen tourschema bekendgemaakt voor 2022, dus of er nog Europese clubshows toegevoegd worden is nog onbekend.

LCD Soundsystem

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

LCD Soundsystem is een Amerikaanse elektronische rockband. De band is in 2002 opgericht en heeft drie studioalbums uitgebracht. Het meest recente album heet American Dream en stamt uit 2017. Op 2 april 2011 gaf de band een afscheidsconcert in Madison Square Garden. In december 2015 werd de stilte echter al doorbroken met de Kerstsingle Christmas Will Break Your Heart. Een tour werd niet uitgesloten en zo was daar de aankondiging voor het optreden op Coachella. In 2016 stond de band op onder andere RoskildeLowlands en Pukkelpop. Dit jaar volgde er een clubtour waarin onder meer Paradiso aan werd gedaan. In 2018 was de band te zien op Best Kept Secret, dit was ook gelijk het laatste optreden in Nederland.

Bilbao BBK Live 2022

Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Bilbao BBK Live is een groot festival in Spaans Baskenland. Afgelopen editie stonden onder meer The Strokes, Thom Yorke en Weezer op het affiche. In 2022 is het alweer de 15e editie van het festival. Op het affiche zijn onder andere LCD Soundsystem, The Killers en Stromae te vinden.

  • Locatie: Bilbao, Spanje
  • Datum: 7-9 juli 2022
  • Tickets: weekendticket vanaf € 125,-
  • Voor meer informatie kun je op de officiële festivalwebsite terecht.

Bilbao BBK Live Logo

Bilbao BBK Live 2022

Locatie
Spanje
Spanje
Datum 7-9 juli 2022
Line-up
Pet Shop Boys
The Killers
Stromae
Tickets Niet meer beschikbaar.