Kings of Leon geeft vlak voor Bospop 2022 show in Weert

658
Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Kings of Leon komt in 2022 naar Nederland! De Amerikaanse band komt op 7 juli naar het Limburgse Weert.

Een dag voordat het festival Bospop begint, zorgt Kings of Leon ervoor dat het podium vast opgewarmd is. De band speelt een losse show op het evenemententerrein in Weert. Na het uitbrengen van het nieuwe album When You See Yourself eerder dit jaar, staat de groep te springen om weer op te treden.

Tickets gaan 19 november om 10 uur in de verkoop. Kaarten zijn beschikbaar vanaf €66,08,-. Ook is het mogelijk om een campingticket te kopen, als je hetzelfde weekend naar Bospop gaat. Met dit ticket krijg je op 6 juli al toegang tot de camping!

Oorspronkelijk zou Iron Maiden een dag voordat het festival begon een optreden verzorgen. Vanwege een te drukke planning, heeft de band geen tijd meer om het optreden in Weert in te halen. Maar niet getreurd, de Britse metalband komt nu naar de Gelredome op 27 juni 2022.

Kings Of Leon

De rockband uit Nashville werd met grote hits als ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire’ bekend bij het grote publiek. Daarbij scoorden de laatste drie albums allen een nummer 2 notering in de Nederlandse Album Top 100. Eerder dit jaar kwam de achtste langspeler uit, When You See Yourself.

De Amerikanen zijn in Nederland met name op Pinkpop een graag geziene gast. In 2011, 2013 én 2017 stond de band rondom de broertjes Followill als headliner op de Landgraafse planken. Op Rock Werchter was Kings of Leon zelfs al zeven keer te bewonderen. Europese festivals als Mad Cool en Hurricane/Southside verwelkomen de rockgiganten dit jaar ook. Op beide festivals is de band headliner.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.