Terschellings festival Eilân probeert het nog een keer

Poging twee voor festival eilân op Terschelling. Na de mislukte eerste keer hoopt de organisatie dat het festival in 2022 wél door mag gaan.

Drie jaar nadat de rechter de vergunning van het festival heeft ingetrokken, probeert de organisatie van eilân het nog eens. 15 t/m 18 september 2022 is de nieuwe datum. Een nieuwe poging met hetzelfde concept. Een festival, net wat luxer dan gemiddeld, met een breed programma voor 6.000 bezoekers. Dat is eilân. De organisatie heeft vertrouwen in doorgang van het festival. Drie van vier vergunningen zijn al binnen. ‘Waaronder de lastigste.’ zegt organisator Daniël van Drunen.

Het festival beschikt over drie verschillende festivalterreinen. eilân richt zich op de progressieve muziekliefhebber. Festivalgangers die van bijzondere muziek houden. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

De festivalcamping beschikt over gratis sanitaire voorzieningen. Groepsplekken en campingplaatsen zijn voorzien van stroompunten om telefoons op te laden. Bezoekers die niet willen kamperen hebben de mogelijkheid om een huisje te boeken.

Tickets

De tickets voor het festival op Terschelling gaan 8 december in de verkoop voor festivalgangers die in 2019 al een kaartje hadden. Een week later start de reguliere verkoop. Ticketkopers hoeven niet in één keer het bedrag te betalen. Zij doen eerst een aanbetaling. De rest van het ticket wordt pas betaald wanneer de laatste vergunning rond is. Dit zal waarschijnlijk rond april 2022 zijn. Wat de tickets kosten is nog niet bekend.

eilân 2022

Foto door: Tim Buiting

Ondanks dat eilân al meerdere jaren bekend is in de festivalwereld wacht het festival nog steeds op haar eerste editie. De organisatie hoopt dat dit komend jaar toch echt zal gaan gebeuren. In 2019 had het festival voor het eerst van start moeten gaan, maar door een ingetrokken vergunning moest de eerste editie nog even op zich laten wachten. In dat jaar stonden onder meer Apparat, Maribou State, Jungle by Night, Weval, Manu le Tough en Colin Benders op het affiche. Het programma van komend jaar wordt binnenkort bekend.

  • Locatie: het Duinenmeertje op Hee, Terschelling
  • Datum: 15 t/m 18 september 2022
  • Tickets: Tickets gaan 8 december in de verkoop voor bezoekers die in 2019 een kaartje hadden. 15 december begint de reguliere verkoop.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival
Eilân Logo

Eilân 2022

Locatie
Nederland
Midsland, Nederland
Datum 15-18 september 2022
Line-up
Eefje de Visser
Carista
Tickets Kopen