Eerste concrete concertdatum Bruce Springsteen is een feit

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

De allereerste concertdatum van de komende tour van Bruce Springsteen is bekend. In Frankfurt hingen tot voor kort posters waarop te zien is dat The Boss 10 juni 2022 een optreden geeft in het Deutsche Bank Park.

Met deze semi-officiële bevestiging komt er steeds meer een eind aan alle twijfels rondom de tour van Bruce Springsteen. 100% zeker weten het nog helaas niet. Want zowel op de site van Springsteen, als die van het voetbalstadion waar het optreden plaats zal vinden, staat nog niks. Toch kunnen we er wel vanuit gaan dat de bevestiging van de poster klopt. Eerder tweette het Duitse account van Eventim over drie shows van de zanger in Duitsland. Deze tweet werd vrij snel verwijderd, maar is niet onopgemerkt gebleven. Daarnaast komen de foto’s van Bruce Springsteen op de poster en in de tweet overeen.

Benefiet concert

Wie het wachten op de officiële tourbevestiging van Springsteen & The E Street band wat dragelijker wil maken, kan een bezoekje brengen aan YouTube. Afgelopen weekend gaf de zanger namelijk een optreden tijdens het benefiet concert dat georganiseerd was door singer songwriter Steve Earle. Het geld dat tijdens die show is opgehaald, gaat naar de Keswell School. Een school voor kinderen en jong volwassenen met autisme.

Het optreden deed Springsteen niet met The E Street Band. Hij werd ondersteund door The Dukes. In een show van 20 minuten speelden ze ‘Darkness On The Edge Of Town‘, ‘The Promised Land‘, Glory Days‘ en Pink Cadillac‘. Aan het eind van de show keerde iedereen terug op het podium om het publiek te trakteren op ‘Teach Your Children‘. Bruce Springsteen zong het eerste couplet. In totaal is er meer dan $100.000 opgehaald.