Leak: Bruce Springsteen in 2022 voor 3 shows naar Duitsland

17062
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Springsteen komt in de zomer van 2022 voor drie shows naar Duitsland. Dat tweette ticketbureau Eventim (per ongeluk) afgelopen maandag. Hiermee wordt de langverwachte Europese tour van The Boss concreet bevestigd door een officiële ticketpartij.

Het Duitse Twitteraccount van Eventim tweette per ongeluk de eerste ‘officiële’ informatie over de aanstaande Europes tournee van de Amerikaanse zanger. In het bericht is te lezen dat Bruce Springsteen met zij E Street Band drie shows zal geven op Duitse bodem in de zomer van 2022. De precieze locaties werden niet genoemd. De voorverkoop zou aanstaande vrijdag op 3 december om 10:00 uur beginnen.

De tweet is inmiddels verwijderd, maar over de legitimiteit bestaat geen twijfel. De bijgevoegde visual bevat een persfoto van Springsteen die niet eerder is gezien.

Geruchten gaan dat de Europese tour afgelopen week bekend zou worden, maar dat die bekendmaking last-minute werd afgeblazen. De reden waarom is niet bekend. Eventim moet zijn vergeten een ingeplande tweet te verwijderen.

De aankondiging hangt al een tijd in de lucht. De eerste geruchten over een tournee van Bruce Springsteen ontstonden ongeveer een jaar geleden. Destijds een optreden gaf bij het Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live om hun nieuwe album te promoten. Afgelopen zomer werd dit meer en meer bevestigd. De eerste voorzichtige leaks kwamen uit Zuid-Europa en ook het Spaanse Mad Cool leeksterk te hinten. Eind oktober sprak The Boss zelf de duidelijke woorden: ‘De E Street Band zal op zijn top zijn in 2022.’

Het blijft wachten op de officiële aankondiging.. Of Bruce Springsteen met zijn band in Nederland zal staan blijft slechts een kwestie van hopen en afwachten. In de nieuwste Festivalpodcast wordt flink gespeculeerd over de mogelijke locaties waar de Amerikaanse zanger met zijn band zal gaan optreden deze zomer.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.