Live Is Live: nieuw Belgisch strandfestival met The National

Photo: Graham MacIndoe

Een festival op het strand met alleen maar headliners? Dat is het nieuwe Live Is Live festival in België! Op een unieke locatie komen headliners en bezoekers samen voor een ultieme bezoekerservaring. The National is de eerste band die aangekondigd is voor het strandfestival.

Een nieuwe live ervaring, dat is waar de organisatie van Live Is Live zich hard voor maakt. Het festival wordt gehouden op het strand van Zeebrugge en vindt plaats van 17 tot en met 19 juni.

De eerste act die gestrikt is voor het nieuwe evenement, is niemand minder dan The National. Zij komen voor een exclusieve Benelux show naar België en zijn aankomend jaar dus niet in Nederland te zien. De Amerikaanse band geeft op de eerste dag het optreden. Binnenkort maakt de organisatie meer namen bekend.

Tickets gaan 11 december om 10 uur in de verkoop via ticketmaster. Voor een normaal ticket ben je €69,- kwijt. Je kunt ook nog verschillende upgrades kopen. Zo zijn er zitplaatsen vlak bij het strand waar je €25,- extra voor betaald. Ook kan je front stage tickets kopen, waarbij je heel dichtbij de artiesten kan komen. Hier betaal je €30,- extra voor.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Live is Live Logo

Live is Live 2022

Locatie
België
Brugge, België
Datum 17-19 juni 2022
Line-up
Bazart
The National
Tickets Niet meer beschikbaar.