20e editie Motel Mozaïque: een muzikale herontdekkingstocht van een wereldstad

Photo: Kamiel Scholten

De 20ste editie van Motel Mozaique in Rotterdam is bijna daar. Motel Mozaïque staat voor kunst in de breedste zin van het woord. En dat al 20 edities lang. Nederland kent uiteraard veel succesvolle stadsfestivals en van al deze festivals is Motel Mozaïque (of: MOMO) niet uit de top te slaan. Een eclectische mix van theater, muziek, dans en de stad. Hier een klein portret van dit stadsfestival en een vooruitblik op wat deze 20ste editie zal brengen.

Wat maakt de 20ste editie van Motel Mozaïque bijzonder? Door onverstoorbaar op de oude manier door te gaan in de unieke situatie die door de pandemie gecreëerd is! Door alsnog op de tofste plekken, in de wereldstad Rotterdam, kleinere acts een groot podium te geven. Ook vindt het festival vroeg in het Europese festivalseizoen plaats en komt er een aantal jonge acts om de hoek kijken, zoals S10, Sylvie Kreusch en Caroline. Daarom is de 20ste editie van MOMO een goed teken aan de wand voor de aankomende zomer.

Niks online! Wij willen in een hete zaal vooraan bij het podium bands kijken. Hoewel in 2021 in Nederland enkele kleinschalige festivals hebben plaatsgevonden, zijn wij toch te lang verstoken geweest van een complete festivalzomer zoals wij die kennen. Als het Motel Mozaïque lukt om dit te laten slagen met alle coronamaatregelen, kan het niet anders dat ons een succesvolle festivalzomer staat te wachten.

Rotterdam

photo: Debbie Spaan / Festileaks

Een tof aspect van een stadfestival als MOMO is dat het mensen trekt naar de stad. Een plek waar de laatste tijd significant minder mensen zijn geweest. Het brengt de stad weer cultureel tot bloei, want niet alleen wij als publiek hebben die muzikale fix nodig. De stad moet weer kunnen laten zien waar de muzikale mogelijkheden liggen. Rotterdam leent zich al jaren perfect voor een kunstzinnig festival als MOMO. De artiesten spelen op verschillende unieke plekken en daarnaast organiseert MOMO zelf stadstours waarmee je de stad kunt ontdekken. Want daar draait het bij de 20ste editie van Motel Mozaique om: een complete ontdekkingstocht.

Zo ook bij dochterfestival Fabrique Mozaïque, dat in september wordt georganiseerd. Dit festival is opgezet met het doel de Rotterdamse haven te ontdekken en acts te zien in vervallen warenhuizen of op moderne hotspots. Zo zal onder andere Froukje hier te zien zijn. Daarnaast sponsort MOMO het hele jaar door optredens in Rotterdam van artiesten die ooit hebben opgetreden op de twee festivals. Dit jaar zijn dit bijvoorbeeld Meetsysteem, Curtis Harding en Villagers. Alles wordt eraan gedaan om in deze twee april en september weekenden van Rotterdam een muzikale hoofdstad te maken.

Acts

momo 2018
Photo: Festileaks

Nu muziek! Daar draait het namelijk om bij de 20ste editie van Motel Mozaique: een muzikale ontdekkingstocht. Welke acts shinen op de 20ste editie? Zowel Nederlandse als buitenlandse acts zullen optreden in Rotterdamse kerken, pakhuizen en podia. Onder andere S10, Working Men’s Club, Sylvie Kreusch en Katy J. Pearson staan geboekt. Het Britse Caroline is de ‘artist in residence’, hierbij wordt een speciaal project gevormd wat nog een geheim is. Een voorgaande artist in residence is Broeder Dieleman, die een landschapsproject over Kleinpolderplein heeft gecreëerd. Enkele Europese dansacts zijn ingeschakeld, zoals het Amenti Theatre Company en Benjamin Kahn. Het gaat MOMO om het samenbrengen van allerlei kunsten (met de focus op muziek) op verborgen plekken in de stad. Wij zijn hoopvol dat dit wederom een mooie editie van Motel Mozaïque zal worden.

Motel Mozaïque 2022 vindt plaats van 21 tot 23 april 2022 in Rotterdam. Meer acts worden nog toegevoegd. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor een volledig festivalweekend (€87,50) en voor de twee weekenddagen (€67,50). Dagkaarten gaan binnenkort in de verkoop.

Motel Mozaïque Logo

Motel Mozaïque 2022

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 21-23 april 2022
Line-up
Sherelle
S10
Sad Night Dynamite
Tickets Niet meer beschikbaar.