Architects headliner op nieuw Eindhovens festival Headbangers Parade

Architects

Architects is de headliner van het nieuwe Eindhovense festival Headbangers Parade. De heren sluiten de eerste editie van het festival af. Daarnaast zijn er nog drie namen aangekondigd voor het Brabantse Festival.

Het optreden van Architects in Eindhoven is een exclusieve Benelux show. De band staat op 21 mei 2022 op het gloednieuwe eendagsfestival in het Klokgebouw in Eindhoven. Eerder gaven de heren al een optreden in Tilburg in 2018 en in Amsterdam in 2019. In 2019 zou Architects een optreden geven op Jera On Air. Dit optreden werd toen afgezegd omdat de band het niet eens was met de co-headliner plek. In mei kunnen we dan eindelijk na drie jaar genieten van een headline show van de heren.

Naast Architects heeft Headbangers Parade nog drie andere namen aangekondigd. Onder andere Ghøstkid en Tesseract zijn te vinden op het affiche. De eerste vier namen van het festival zijn hieronder te lezen:

  • Architects
  • Ghøstkid
  • Tesseract
  • Stake

In totaal verwacht het festival uiteindelijk tien bands te presenteren. De overige zes namen zullen de komende maanden naar buiten worden gebracht.

Architects

Architects is een metalcore-band uit Brighton, Engeland. De band werd opgericht in 2004 en bracht in 2006 haar eerste album, genaamd Nightmare uit. Inmiddels staat de teller op acht albums, met als meest recente wapenfeit Holy Hell uit 2018. De band is tevens een graag geziene gast op festivals. Eerder stond Architects al op Lowlands en waren zij al te zien als headliner op Jera On Air 2016.

Headbangers Parade

Headbangers Parade is de nieuwste aanwinst voor de Nederlandse rock en metal cultuur. Dit festival komt geen moment te vroeg. De afgelopen jaren was er een schaars aanbod aan serieuze rock en metal-festivals in Nederland. In mei 2022 zal het gloednieuwe eendaagse festival voor het eerst plaatsvinden. Het Eindhovense festival is een knipoog naar het programma ‘Headbangers Ball’ uit de jaren 90. Het festival wil de fundering van de rock-en metal-scene in ons land verstevigen. Dit door middel van een eigentijds programma, waarin ruimte is voor nieuwe geluiden, maar ook voor gevestigde namen.

  • Locatie: Klokgebouw Eindhoven
  • Datum: 21 mei 2022
  • Tickets: 59,-
  • Meer informatie staat op deze website