Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Metallica

Photo Credit: Herring

Ter voorbereiding op de geweldige liveshow die we verwachten op Rock Werchter 2022, vroegen we jullie naar je favoriete nummers van Metallica. Met een carrièrre van bijna 40 jaar, zijn er heel wat parels te vinden in het oeuvre. De stemmen zijn geteld, dit zijn de tracks die jullie het liefste willen horen!

Top 10 Best Tracks Metallica – Countdown

10. ‘The Day That Never Comes’
09. ‘Fade To Black’
08. ‘The Unforgiven’
07. ‘St. Anger’
06. ‘For Whom The Bell Tolls’
05. ‘Enter Sandman’
04. ‘Whiskey In The Jar’
03. ‘Seek & Destroy’
02. ‘One’

01. …

‘Master of Puppets’, niet alleen #1 in de Best Tracks Metallica lijst van het Festileaks-publiek, het is ook verreweg het vaakst gespeelde nummerbij live-shows. De menigte roept plichtsgetrouw “Master!” op gepaste tijden, wat kan worden gezien als het soort conformiteit waar de songtekst juist voor waarschuwt. Het is één van de meest bekende tracks van 1986, terwijl het nooit als single werd uitgebracht, behalve in Frankrijk. Metal werd toen nog als niche gezien en bovendien had ‘Master of Puppets’ nooit op een 45” hebben gepast i.v.m. de speelduur van ruim 8 minuten.

Wist je dat…?

  • … Metallica een graag geziene gast is in Werchter? De band stond in het verleden al op Rock Werchter (2014,2009, 2007, 2004, 2003, 1999), Werchter Boutique (2012) en Torhout Werchter (1993).
  • … de songtekst van jullie #2 track ‘One’ gebaseerd is op de roman Johnny Got His Gun uit 1939 van Dalton Trumbo? Het boek gaat over de Eerste Wereldoorlog en een specifieke passage die het lied inspireerde is: “How could a man lose as much of himself as I have and still live? When a man buys a lottery ticket you never expect him to win because it’s a million to one shot. But if he does win, you’ll believe it because one in a million still leaves one. If I’d read about a guy like me in the paper I wouldn’t believe it, cos it’s a million to one. But a million to ONE always leaves one. I’d never expect it to happen to me because the odds of it happening are a million to one. But a million to one always leaves one. One.”
  • Pat Boone een jazz-cover heeft gemaakt van Enter Sandman? Hij nam het nummer op voor In a Metal Mood album. Hij zingt teksten als “Dreams of war, dreams of fire” en “Exit lights” op een bijna lachende manier. De muziek is jazzy en Vegas-achtig en de openingsgitaarriff is merkbaar korter.
  • … voor afgelopen passage dit jaar, in 2014 Metallica voor het laatste op Pinkpop stond? De band trotseerde noodweer en bliksem om een setlist te spelen die bepaald was door het publiek.
  • … ‘The Unforgiven’ een nieuwe stijl markeerde voor Metallica? Ze wilden een nummer proberen met een zwaar couplet en een zacht refrein, iets dat zelden werd gehoord in hardrock of metal.
  • … de videoclip voor ‘The Day That Never Comes’ werd geregisseerd door prijzenwinnend filmregisseur Thomas Vinterberg?
  • … het nieuwste studioalbum Hardwired… To Self-Destruct ontbreekt in jullie top-10? Ook zijn Load en Reload minder populair in het oeuvre.

20 Best Tracks Metallica op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Metallica? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.