Zwarte Cross
Featured
14-17 juli 2022
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland

Zwarte Cross 2022 deelt eerste namen: Dropkick Murphys, De Jeugd Van Tegenwoordig en meer

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

Zwarte Cross maakt het eerste gedeelte van de line-up bekend! Onder meer Dropkick Murphys en De Jeugd Van Tegenwoordig zijn komende zomer te bewonderen op het festival in de achterhoek.

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het zover: de eerste namen voor Zwarte Cross 2022. Naast de bovengenoemde namen reizen ook Danny Vera en Thijs Boontjes half juli af naar het oosten van het land af om de terugkeer van de Zwarte Cross te vieren. Deze bekendmaking is nog slechts een klein voorproefje van wat er nog komen gaat. Er wordt snel meer bekendgemaakt belooft de organisatie. De volledige lijst bekendmakingen lees je hieronder:

 • Dropkick Murphys
 • Danny Vera
 • De Jeugd Van Tegenwoordig
 • Cocaïne Hippo
 • Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
 • Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen
 • Djeckman
 • Daredevils
 • Mell & Vintage Future
 • Man Man Man de Podcast
 • Het Mobiele Naaiatelier
 • Yallah Yallah Live
 • Joost Oomen & Kruidkoek
 • Thijs Kemperink
 • Donkey Tonk
 • B.V. Natuur
 • Splinter
 • Bram Krikke ft. Stefan & Sean
 • Marco V
 • DJ Thera
 • Chris Deluxe
 • Kenny B
 • Glenny 7 Rude Cut Band – Tribute to Gregory Isaacs
 • Corné van Zeijl
 • Noah Chorny – Swaypole
 • Balkan Paradise Orchestra
 • Hens Solo
 • The Hillbilly Moonshiners
 • Antoon
 • BZB
 • Blend Mishkin
 • Dreadzone
 • Snelle Tatta
 • Stiff Richards
 • Temple Fang
 • Tabanka
 • Hymn For Her
 • Jetbone
 • Pronk
 • Heqwerk

Welkom Thuus

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar aan een onmisbare slogan gedacht. Voor de editie van 2022 is dat: Welkom Thuus. Na twee jaar afwezigheid is de Zwarte Cross terug. De slogan, die al jaren lang door bezoekers, medewerkers en artiesten wordt geroepen, is nu officieel benoemd tot de slogan van Zwarte Cross 2022. Nog één keer ontvangt Tante Rikie deze zomer duizenden festivalgangers in haar Tuin der Lusten. Het afscheid van de levende legende zal ongetwijfeld gigantisch worden gevierd op de Zwarte Cross.

Zwarte Cross 2022

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. In 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit is nu 2 jaar verschoven naar komende zomer. Tijdens de komende editie staan onder andere Dropkick Murphys, Danny Vera en De Jeugd Van Tegenwoordig op de planken van de Zwarte Cross.

 • Locatie: Lichtenvoorde
 • Datum: 14 t/m 17 juli 2022
 • Tickets: kaarten voor 2020 en 2021 blijven geldig voor de editie van 2022
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Tickets Kopen