Advertisement

Froukje brengt nieuwe EP uit: Uitzinnig

Froukje

De nieuwe EP van Froukje is uit. Het mini album krijgt de naam Uitzinnig. Hiermee heeft ze twee langsspelers op haar naam staan.

Joepie! De zangeres brengt een nieuwe EP uit. De opvolger van Licht en donker krijgt de naam Uitzinnig. Ongeveer een jaar hebben we moeten wachten op de nieuwe langspeler. Het album kreeg 18 maart als release datum. Met andere woorden, je kan het mini album nu kopen. Bracht jij al een bezoek aan de platenzaak?

Wil je het nieuwe werk graag eens live aanschouwen? Dat kan zeker. Zo staat ze op het affiche van onder ander Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands.

Froukje

Froukje

Froukje is een vooral in Friesland en Groningen voorkomende meisjesnaam. Varianten van de naam zijn Frauk, Frauke, Fraukje. De naam is afgeleid van het Friese Frauk. Dit betekende “voorname vrouw, meesteres, gemalin”. Dit is waarschijnlijk afgeleid van het Gotische woord frauja dat “heer” betekent. Een andere mogelijke afleiding is van het West-Germaanse fraw of frau dat “vrolijk, vlug” betekent.

Daarnaast heeft ze al twee EPs op haar naam staan. Een klein jaar na haar eerste mini album, Licht en donker mogen de fans de tweede langspeler, Uitzinnig, omarmen. Komende zomer kun ze aan het werk zien op onder meer Lowlands, Pinkpop en Best Kept Secret.