Pinkpop 2022 presenteert Imagine Dragons, Queens of the Stone Age en meer

4397
Photo: Neil Krug

Joepie, nieuwe namen voor Pinkpop 2022. Onder meer Imagine Dragons en Queens of the Stone Age voegen zich toe aan het affiche van het Limburgse festival.

Na het teasen met de aftelklok, gaat nu eindelijk de wekker af. Zo wordt het affiche met onder meer Metallica en Twenty One Pilots groter en groter. Ook Pearl Jam keert weer terug naar het Megaland-terrein. Naast de twee bovenstaande namen zijn ook Nightwish en Royal Blood volgend jaar van de partij. In totaal voegt het festival 19 nieuwe namen toe aan het affiche. Het volledige lijstje namen ziet er als volgt uit:

 • Imagine Dragons
 • Queens of the Stone Age
 • Nightwish
 • Danny Vera
 • Froukje
 • Elle Hollis
 • The Pretty Reckless
 • Royal Blood
 • Deftones
 • Crowded House
 • Lost Frequencies
 • Ronnie Flex & The Fam
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • Courtney Barnett
 • Nile Rodgers & CHIC
 • Interpol
 • Eefje de Visser
 • Zara Larsson
 • Inhaler

De kaartverkoop voor Pinkpop 2022 start op 5 november om 10 uur. Weekendtickets kosten je €245,-. Een dagticket kost je €120,-. Als je al kaarten had voor de edities van 2020 of 2021, blijven deze geldig voor volgend jaar. Als je je ticket van een van deze edities om hebt laten zetten naar een voucher, mag je vanaf vandaag al kaarten kopen.

Wil je meespeculeren over alle geruchten rondom Pinkpop 2022? Check dan het Pinkpop Forum op het Festileaks Festival Forum!

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Landgraaf, Nederland
 • Datum: 17-19 juni 2022
 • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)