Massive Attack cancelt festivalshows door ziekte bandlid

Massive Attack is deze zomer niet op festivals te vinden doordat een bandlid ziek is. De groep uit Bristol cancelt al hun optredens die deze zomer gepland stonden. Dat laat de band via hun socialemediakanalen weten.

Slecht nieuws met ruimte voor een Teardrop voor de fans van Massive Attack. De Britse trip-hop formatie wordt gedwongen hun festivalshows te annuleren. vanwege een ziek bandlid. De band laat in hun bericht weten dat het bandlid inmiddels bezig is met zijn herstel maar dat live optreden er deze zomer nog niet in zit. Het volledige statement van de groep rondom Robert del Naja en Grant Marshall is hieronder te lezen.

Getroffen shows

In Nederland en België had de band geen festivalshows gepland staan deze zomer. In 2020 en 2021 zou Massive Attack headlinen op Best Kept Secret. Vanwege de coronapandemie gingen ook die optredens niet door. Deze zomer was de band al van het affiche verdwenen. Het optreden van 29 mei in Paleis 12 wordt naar een andere datum verplaatst.

Een lastiger verhaal wordt het voor Primavera Sound 2022. Massive Attack stond prominent op de festivalposter waar de act beide weekenden headliner was. Het festival laat weten dat het de situatie rondom de band betreurt en wenst hen beterschap. Ook geeft de organisatie aan dat ze op dit moment nog niks kunnen zeggen of er een vervangende act komt voor beide weekenden. Wel kijkt het festival er naar uit de groep in de toekomst weer te verwelkomen.

Massive Attack

Massive Attack

Massive Attack is ruim 30 jaar geleden ontstaan uit het hiphopcollectief The Wild Bunch en heeft door de jaren heen diverse formaties, maar ook samenwerkingen gekend. Het debuutalbum Blue Lines wordt na de release in 1991, positief onthaald door de pers en is leverancier van hun enige Nederlandse nummer 1 hit: ‘Unfinished Sympathy’. Samen met de opvolgers Protection en Mezzanine definiëren de triphoppioniers de Britse Bristol Sound van de jaren negentig door het gebruik van vertraagde hiphopbeats, trippy sferen en soepele vocalen – vaak gefluisterd in plaats van gezongen.

In 2014 stond Massive Attack voor het laatste op een Nederlands festival: Pitch. In 2020 en 2021 zou de band een optreden geven op Best Kept Secret. Dit ging niet door vanwege de coronapandemie.