Best Kept Secret 2020 strikt The National en Massive Attack

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

The National en Massive Attack komen naar Best Kept Secret 2020. In een livestream maakt de organisatie van het festival de eerste twee headliners bekend. De kaartverkoop start volgende week.

The National, door jullie verkozen als Festivalact van het Jaar 2019, keert in 2020 terug naar Nederland. De band is headliner op de vrijdag van Best Kept Secret. Het wordt een speciale show: de groep speelt het legendarische album High Violet ter ere van het tienjarig bestaan integraal, aangevuld door speciale gastoptredens. Wie deze gasten zijn, is nog niet bekend. Dit jaar stonden de heren van The National ook al op veel festivals. Zo waren ze te zien op Sziget, Lowlands en speelden ze twee keer op Pukkelpop.

Ook Massive Attack is van de partij. Zij sluiten het festival af op zondag 14 juni. De show van het triphop-duo belooft een audiovisueel spektakel te worden. Met hits als ‘Unfinished Sympathy’ en ‘Teardrop’ gaan de Britten het hoofdpodium van BKS ongetwijfeld een waardige afsluiting geven. Het is nu nog de vraag of hun show zal clashen met de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal.

Verder zijn er nog geen andere acts bekend voor het festival in Hilvarenbeek. Met deze twee klappers is er alvast een goed begin. Wel zijn er al enkele kanshebbers: zo staan onder meer Robyn en Lana Del Rey rondom Best Kept Secret op andere Europese festivals.

Naast de eerste twee namen kondigt het festival enkele vernieuwingen aan. Zo is de organisatie bezig met een filmprogramma en zullen enkele vertrouwde plekken op het terrein op een andere manier terugkeren. Hierover volgt binnenkort meer informatie, aldus de organisatie. De kaartverkoop voor Best Kept Secret 2020 start op dinsdag 10 december om 20:00. De ticketprijzen zijn inmiddels ook bekend.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Disclosure
Justice
PJ Harvey
Tickets Kopen