Advertisement
Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Pinkpop 2022 publiceert blokkenschema: dit zijn de 10 lastigste clashes

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Het blokkenschema van Pinkpop 2022 is bekend! Uit de kersverse timetable kunnen we onder andere opmaken dat Pearl Jam ons gaat verwennen met een show van maar liefst 2,5 uur, dat MY BABY het hoofdpodium opent én natuurlijk dat de vele clashes weer een ouderwets hoofdpijndossier vormen.

Met zoveel artiesten van statuur op het programma was het altijd al kiezen of delen in Landgraaf. Toch lijkt de legpuzzel dit jaar nóg wat complexer geworden. Er zijn meer artiesten op het vierde podium geprogrammeerd en er is bewust voor gekozen om geen andere acts meer te laten spelen tijdens de headlineshow. Meer optredens in minder tijd: hét recept voor pittige clashes.

Geen nood! We denken graag met je mee. Hieronder sommen we de 10 lastigste clashes voor je op een geven we je de (voorlopige) keus. Vervolgens zie je meteen wat andere festivalbezoekers van plan zijn.

Vrijdag: Floor Jansen vs. Antoon vs. JC Stewart

Nightwish-frontvrouw Floor Jansen (IBA Parkstad Stage, 14:30 – 15:30) heeft sinds haar deelname aan De Beste Zangers in rap tempo het hart van menig festivalganger gestolen. Ze neemt het op tegen het lyrische talent Antoon (Tent Stage, 14:30 – 15:30) die met name de Nederhop-fans zal doen hyperventileren. De derde contestant in de ring is JC Stewart (Stage 4, 15:00 – 15:45). Deze ‘Professional Sad Boy’ maakt (pink)popmuziek uit het boekje: licht verteerbare radioliedjes met een zonnig randje. Wie mag op jouw steun rekenen tijdens de eerste festivaluren?

Pinkpop 2022 Clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

Vrijdag: Greta van Fleet vs. Froukje

Vier jaar na zijn Pinkpop-debuut staat Greta Van Fleet (IBA Parkstad Stage, 18:30 – 19:30) weer opnieuw op de Landgraafse planken. Inmiddels is de band het predicaat ‘Led Zeppelin-coverbandje’ meer dan ontstegen en lonkt de sterrenstatus in deze eerste post-corona festivalronde. Froukje (Tent Stage, 18:30 – 19:30) heeft na haar debuut in 2020 vanwege de coronacrisis op nog geen enkel festival kunnen spelen en verdient daarom op Pinkpop 2022 absoluut een warm onthaal. Want laten we eerlijk zijn: met haar hitsingles ‘Groter Dan Ik’, ‘Niets Tussen’ en ‘Onbezonnen’ heeft Froukje de pandemie voor ons allemaal nét ietsje draaglijker gemaakt. Wie verdient jouw stem?

Pinkpop 2022 Clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

Vrijdag: Nothing But Thieves vs. Parcels vs. Sylvie Kreusch

Hallo?! Wie bedenkt dit? Nothing But Thieves (IBA Parkstad Stage, 20:50 – 21:50) kennen we als de rockband met misschien wel de meest charismatische frontman en energieke powersongs van de afgelopen 5 jaar. Lijnrecht daartegenover staat Parcels (Tent Stage, 20:50 – 21:50), de funky discosoulgroep die onder andere op Lowlands en Down The Rabbit Hole al voor veel losse heupen zorgde. Ondertussen betovert de Vlaamse Sylvie Kreusch (Stage 4, 21:00 – 21:45) je met haar dromerige popmuziek van het debuutalbum Montbray op het kleinste podium. Kiezen is toch niet te doen?

Pinkpop 2022 Clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Chef’Special vs. Courtney Barnett vs. Saint PHNX

Ook op de zaterdag worden we niet gespaard. Chef’Special (IBA Parkstad Stage, 16:15 – 17:15) zal ongetwijfeld zijn beste beentje voorzetten nu de band na vier albums, waaronder het in 2020 verschenen Unfold, al voor de vierde keer zijn opwachting op Pinkpop maakt. Courtney Barnett (Tent Stage, 16:15 – 17:15) maakt eigenzinnige muziek, die verschijnt op albums met eigenzinnige titels als Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit. We verwachten dan ook niets anders dan een – juist – eigenzinnig optreden. Een andere ‘Happy Place’ vind je op het vierde podium, waar het schotse popduo Saint PHNX (Stage 4, 16:10 – 16:55) zijn opwachting maakt. Waar ben jij te vinden?

Pinkpop 2022 Clash #4

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Deftones vs. Tones and I

The battle of the ‘tones’! Ondanks dat de namen van deze twee artiesten voor ongeveer 60% met elkaar overeen komen, liggen ze muzikaal gezien mijlenver uit elkaar. Bij Deftones (IBA Parkstad Stage, 18:15 – 19:15) is het moshen geblazen op de melange van new wave, hiphop en metal die de band uit Californië voortbrengt. Tegelijkertijd schallen bij Tones And I (Tent Stage, 18:15 – 19:15) de pophits door de speakers, waaronder natuurlijk de wereldwijde klapper ‘Dance Monkey’. Stilstaan is onmogelijk, maar bij wie ga jij uit je pantoffel?

Pinkpop 2022 Clash #5

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Royal Blood vs. Lost Frequencies vs. Mimi Webb

De mannen van Royal Blood (IBA Parkstad Stage, 20:15 – 21:15) laten het toegestroomde publiek ongetwijfeld steigeren van vreugde met hun rock & roll-muziek, die met vette baslijnen is doorspekt en bij vlagen zelfs uiterst dansbaar is. Daartegenover staat hitkanon Lost Frequencies (Tent Stage, 20:15 – 21:15), pseudoniem van de Belgische dj Felix de Laet, die met zijn vijf populairste platen ruim 1,5 miljard (!) streams op Spotify binnenharkte. Maar onderschat ook Mimi Webb (Stage 4, 20:40 – 21:20) niet, want haar onlangs verschenen debuutalbum Seven Shades of Heartbreak staat vol met Adele-eske break-up songs. Wie mag rekenen op jouw steun?

Pinkpop 2022 Clash #6

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Turnstile vs. Mother Mother vs. Dead Poet Society

Tijd om iets nieuws te ontdekken op de vroege zondagmiddag! Ga je voor de hardcore punk van het Amerikaanse Turnstile (IBA Parkstad Stage, 14:30 – 15:30), de tegendraadse indierock van Mother Mother (Tent Stage, 14:30 – 15:30) of toch voor de bluesy rock van Dead Poet Society (Stage 4, 15:00 – 15:45)? Hoe dan ook: dit zondagmiddagblokje is ideaal voor je rebelse, experimentele momentje!

Pinkpop 2022 Clash #7

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Zara Larsson vs. Inhaler vs. Hang Youth

Zara Larsson (IBA Parkstad Stage, 16:30 – 17:30) kent de klappen van de (festival)zweep als geen ander. Al op haar tiende won ze de grootste talentenjacht van Zweden. Al in 2015 brak ze door met ‘Lush Life’, de rest van haar rijke oeuvre is geschiedenis. Inhaler (Tent Stage, 16:30 – 17:30) heeft daarentegen nog wat minder podiumervaring in de benen, maar meer dan genoeg indierock materiaal klaarstaan om de festivalweide in Landgraaf mee voor zich te winnen. Tot slot ragt Hang Youth (Stage 4, 16:30 – 17:15) erop los op het vierde podium. Met ultrakorte, maar zeer intense uitbarstingen schetst de Amsterdamse punkband een ontnuchterend beeld van onze samenleving. Alles moet beter, en gaat ook beter na een klein uurtje vuige punkmuziek van eigen bodem. Zegt u het maar!

Pinkpop 2022 Clash #8

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Dermot Kennedy vs. Interpol

De streams van Dermot Kennedy (IBA Parkstad Stage, 18:30 – 19:30) liegen er niet om. Zijn radiohit ‘Power Over Me’ is namelijk ruim 260 miljoen keer beluisterd! De Ierse singer-songwriter weet met indringende stem en melancholische repertoire veel festivalgangers in vervoering te brengen. Dat zelfde gevoel voor melancholie bespeur je ook in het materiaal van Interpol (Tent Stage, 18:30 – 19:30). De New Yorkse band speelt ruimt 20 jaar na het uitkomen van het debuutalbum Turn On The Bright Lights voor de allereerste keer op Pinkpop. Bij wie sta jij vooraan?

Pinkpop 2022 Clash #9

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Volbeat vs. Eefje de Visser vs. Rare Americans

Deze laatste clash is niet de misselijkste! Volbeat (IBA Parkstad Stage, 20:30 – 21:45) keert na 11 jaar eindelijk weer eens terug naar Landgraaf en heeft in de tussentijd met albums als Seal the Deal & Let’s Boogie en Servant of the Mind de catalogus met spierballenrockanthems flink aangevuld. Eefje de Visser (Tent Stage, 20:45 – 21:45) verzorgt intussen muziek van een hele andere orde: lieflijk, diepgaand, harmonieus en meeslepend. Ondanks dat het album Bitterzoet uit 2020 al aanvoelt als een klassieker, vinden de prachtige tracks pas dit jaar voor het eerst hun weg naar het festivalpodium. Tot besluit gooit Rare Americans (Stage 4, 21:00 – 21:45) ska, hiphop, punk, balkanbeats en een hele bak levenservaring in de muzikale blender om zo tot een zonnige cocktail van popliedjes met een boodschap te komen. Wie krijgt jouw laatste stem?

Pinkpop 2022 Clash #10

View Results

Loading ... Loading ...
Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €120. Combitickets vanaf €245. Kopen

Over de auteur

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy