Biffy Clyro, CHVRCHES en meer naar Roskilde 2022

Het affiche van Roskilde 2022 is compleet. Onder andere Biffy Clyro en CHVRCHES komen naar het Deense festival. Naast de kersverse acts is ook het timetable bekend.

Wel 68 nieuwe namen voor Roskilde 2022. Naast de twee bovenstaande namen zijn ook onder andere Baby Keem en H.E.R. van de partij. De kersverse bands maken het affiche compleet.

Eerder waren ook Dua Lipa, Tyler, The Creator en Post Malone al aangekondigd. Aangezien dit festival enkele dagen voor Down The Rabbit Hole plaatsvindt, kunnen er wel enkele bands overkomen. Zo zijn onder meer Big Thief, Haim en Phoebee Bridgers op beide festivals te zien.

Hieronder sommen we enkele grote namen voor je op:

 • Anitta
 • Baby Keem
 • Biffy Clyro
 • Chvrches
 • H.E.R.
 • Jerry Cantrell
 • Amina & SOsa & Fvn
 • anna B Savage
 • Bbymutha
 • Canzoriere Grecanico
 • Cmat
 • Daniel Romano’s Outfit
 • Evriyiki Zygia
 • Good Morning
 • Hannah Jadagu
 • Hvad
 • Imarhan
 • Jammjan
 • Klein
 • Lakha Khan’s Morning Ragas
 • Liliane Chlela
 • L’Rain
 • Marina Sena
 • Moscow Death Brigade
 • Shygirl
 • Surfbort

Timetable

Ook komt de organisatie van het Deense festival met het uurrooster. Met ander woorden, de eerste clashes zijn een feit. Zo spelen Robert Plant en Black Pumas op hetzelfde tijdstip maar ook Dua Lipa en Phoebee Bridgers staan tegelijk op het podium.

Europese Tournee

Of we de heren van Biffy Clyro ook komende zomer op een Benelux festival te zien krijgen, is nog even afwachten. Zo kun je de band onder meer zien op Download Festival en Lollapalooza Stockholm. Voorlopig is er nog geen festival gepland in de Benelux.

Na de festivalzomer komen de heren wel naar Nederland. Op 28 september 2022 spelen ze de pannen van het dak in AFAS Live.

May be an image of 1 person, playing a musical instrument, standing and text that says "BIFFY CLYRO RESCHEDULED AUTUMN EUROPEAN TOUR 2022 16.08 GERMANY STADTPARK 03.09 PARIS FRANCE OLYMPIA 04.09 YON,FRANCE TRANSBORDEUR 05.09 FRANCE PALOMA NEWSHOW 07.09 MADRID, SPAIN 14.09 CARROPONTE 15.09 GERMANY ZENITH 16.09 AUSTRIA 23.09 HANNOVER, GERMANY HALL 25.09 LUXEMBOURG ROCKHAL 26.09 18.09 FRANKFURT, GERMANY FESTHALLE 19.09 STUTTGART GERMANY 11.09 SPAIN RAZZMATAZZ 12.09 ZURICH, TZERLAND SAMSUNG HALL GERMANY ELECTRIC HALLE NETHERLANDS 28.09 AFAS LIVE 29.09 COPENHAGEN, DENMARK 21.09 BELIN,GERMAN VELODROM 22.09 WARSAW, POLAND STODOLA 30.09 02.10 STOCKHOLM SWEDEN FALLAN LO,NORWAY SENTRUM SCENE PILYE BIFFYCLYRO.COM OUT NOW"
Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2022

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 29 juni - 2 juli 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.