Dave Grohl en Bruce Springsteen op podium met Paul McCartney tijdens Glastonbury 2022

Foto: Sebastian Meier / Festileaks

Hoog bezoek tijdens het optreden van Paul McCartney op Glastonbury 2022. Richting het einde van de show verwelkomt hij twee heel speciale gasten op het podium: Dave Grohl en Bruce Springsteen.

Zaterdagavond was de eer aan Sir Paul McCartney om de Pyramid Stage af te sluiten. Na de laatste noten van ‘Get Back’ vertelt hij het publiek dat hij “a special friend, all the way from the West Coast of the United States of America” heeft laten invliegen: Dave Grohl.

De Foo Fighters-frontman en de voormalige Beatle brengen samen ‘I Saw Her Standing There’ en ‘Band On the Run’ ten gehore. Het is een erg bijzonder gastoptreden voor Grohl: het is zijn eerste publieke verschijning sinds het tragische overlijden van bandgenoot Taylor Hawkins eerder dit jaar.

Van de Westkust naar de Oostkust

Grohl is nog amper 10 seconden van het podium af, voordat Paul McCartney vervolgt. “We’re moving from the West Coast all the way to the East Coast”. En daar is zijn volgende gast: niemand minder dan Bruce Springsteen betreedt de bühne.

Het publiek is inmiddels uitzinnig, en daarvoor hebben McCartney en The Boss twee uitstekende nummers uitgekozen. Het duo speelt de opzwepende Springsteen-klassieker ‘Glory Days’ en gedoodverfde meezinger ‘I Wanna Be Your Man’. De dag kan officieel niet meer stuk voor het Glastonbury-publiek.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 22-26 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.