Dit waren de must-see optredens van Rock Am Ring 2022

Orbit Stage
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Helaas is Rock Am Ring 2022 alweer voorbij. Onder andere Green Day, Muse en Volbeat stonden afgelopen weekend op de planken op de Nürburgring. Daarnaast waren A Day To Remember, Korn en Weezer en nog veel meer bands te zien op het Duitse festival.

We kunnen terugblikken op een geslaagd weekend met een hele hoop toffe shows. In totaal stonden er meer dan 60 bands de afgelopen drie dagen op het podium van Rock Am Ring 2022. Naast bovengenoemde namen waren ook You Me At Six, Bullet For My Valentine, Placebo en Miles Kennedy te vinden op de Nürburgring. We hebben een aantal van deze optredens voor jullie hieronder uitgelicht.

Rock Am Ring
Photo: Femke Valks / Festileaks

Måneskin

Veel fans keken uit naar het optreden van Måneskin. Ze stonden dan ook al geruime tijd voor aanvang klaar bij het hoofdpodium dat dit jaar de naam Utopia Stage droeg. De band startte hun set met het nummer Zitti E Buoni waarmee ze gelijk het hele publiek met zich meekregen. Naast dit nummer passeerde ook nummers als I Wanna Be Your slave, Beggin‘ en Supermodel de revue.

Photo: Femke Valks / Festileaks

The Offspring

De show van The Offspring is het optreden dat voor meeste moshpits tegelijkertijd zorgden. Vooral bij het nummer Self Esteem schoten de moshpits als paddenstoelen uit de grond. Waardoor deze oude punkers niet mochten ontbreken in deze lijst van must-see optredens van Rock Am Ring 2022. Ook bij nummers als Pretty Fly For A White Guy, Come Out And Play en The Kids Aren’t Alright ging het publiek helemaal uit zijn dak.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Green Day

”Is this the real life? Is this just fantasy?” dat is het eerste wat je hoort tijdens de show van Green Day, gevolgd door Blizkrieg Bob van the Ramones terwijl er een bunny op het podium staat die het publiek alvast enthousiast maakt. Tijdens de show op Rock Am Ring speelde Green Day hit naar hit maar ook een aantal minder bekende nummers als St. Jimmy en Pollyanna.

Ook mochten er tijdens deze shows weer twee fans het podium betreden, een fan mocht gitaar spelen tijdens Knowledge en de andere mocht mee zingen met Know Your Enemy. Het afsluitende nummer van deze avond was Good Riddance waarbij er een hele hoop confetti uit de lucht kwam.

Boston Manor

Boston Manor stond op zaterdagmiddag op de kleinste stage van Rock Am Ring. Maar dat nam niet weg dat de band het voor elkaar heeft gekregen om de grootste circle pit op het terrein te veroorzaken. Op een enkeling na was het hele voorste vak van de Orbit Stage een draaikolk aan festivalgangers. Het is dus ook geen verrassing dat dit optreden één van de uitschieters was van Rock Am Ring 2022.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Don Broco

Don Broco was afgelopen zaterdag eveneens te vinden op de kleinste stage van het festival. De heren voelden zich als een vis in het water op het podium van Rock Am Ring en het was dus duidelijk te zien dat ze enorm aan het genieten waren. Met nummers als Everybody, Pretty en Come Out To LA wist de band het publiek uitstekend te vermaken. Het is zeker de moeite waard om eens een optreden van de band te bezoeken.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Ice Nine Kills

Ice Nine Kills was zaterdag te vinden op de Mandora Stage, het tweede podium van het festival. Als je de kans krijgt om deze band te zien, is dit zeker een aanrader. De tijdens de show wordt van alles uit de kast gehaald om de echte horrorfan in het publiek te entertainen. Hakbijlen, kettingzagen, bebloede schorten, noem maar op. Alle attributen uit verschillende horrorklassiekers kwamen voorbij. Dat de nummers van de band zijn geïnspireerd op verschillende horrorfilms is uiteraard geen verrassing. De band opende de set met het nummer Welcome to Horrorwood gevolgd door Würst Vaction. De heren speelde veel nieuw werk maar ook een aantal fan favourites. Dat de band met deze horrorshow onderdeel uitmaakt van de acts die je absoluut had moeten zien op Rock Am Ring 2022, komt dan ook niet uit de lucht vallen.

Photo: Thijs Dekkers

Fever 333

Wie wel uit de lucht kwam vallen was Jason Aalon Butler. De zanger van Fever 333 maakt er namelijk een sport van om overal in en op te klimmen waar het mogelijk is. Zo ook afgelopen weekend. De frontman beklom toren met boxen om vervolgens in het publiek te springen. Daarnaast speelden ze ook nog een ijzersterke show waardoor de Amerikanen absoluut een uitblinker waren van het Duitse festival. Spektakel gegarandeerd!

Photo: Femke Valks // Festileaks

Muse

De show van Muse was de eerste show van de start van de festivaltour deze zomer. En de show had een live primeur, de heren speelde het nieuwe nummer Killed Or Be Killed, dat nog niet eerder te horen was.

Muse startte het optreden met het net uitgebrachte nummer Will Of The People. De heren speelde een aantal nummers van het nog uit te komen album Will of the People waarmee ze in het najaar op tour gaan.

Daarna volgde veel hits als Supermassive Black Hole, Plug In Baby, Psycho en Starlight. De set werd afgesloten met Knights of Cydonia.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Shinedown

De mannen van Shinedown waren op zondag te vinden op de mainstage van Rock Am Ring. Tussen de vele metal die geprogrammeerd stond op de mainstage zondag was de rockshow van Shinedown een goede afwisseling. De band begon hun optreden met het nummer The Saints of Violence and Innuendo die gelijk met veel energie werd ingezet.

Volbeat

Volbeat was de headliner van de zondag van het festival. Het was duidelijk te zien dat de Denen blij waren om weer terug te keren op het podium van Rock Am Ring. Het enthousiasme van de band maakte deze show een onbetwist hoogtepunt met veel interactie met het publiek.

De band begon met het nummer The Devil’s Bleeding Crown waarna nummers als Lola Montez en Sad Man’s Tongue voorbij kwamen. De afsluiting van de show was met het nummer Still Counting. Rock Am Ring heeft er goed aan gedaan om deze energieke show als laatste headliner van het festival te programmeren.

Billy Talent

Billy Talent stond nog na Volbeat op de tweede stage van Rock Am Ring. Daarmee was de band dus de echte afsluiter van het festival. Om 23:15 begonnen de eerste noten van de set van Billy Talent en gelijk spatte de energie van deze show af. Tijdens de set kwamen verschillende hits als Devil in a Midnight Mass, Fallen Leaves en Red Flag voorbij. Ook verraste de band het publiek met een cover van Everlong van Foo Fighters als eerbetoon aan Taylor Hawkins.

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke