Parel op de poster: Moderat op Down The Rabbit Hole 2022

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Flavien Prioreau

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Moderat op Down The Rabbit Hole 2022!

De Duitse groep Moderat staat al sinds het begin van dit millenium aan de wieg van de indiedance en -elektro. Gevormd uit leden van zowel Apparat als Modeselektor (vandaar de naam Moderat) zorgt het trio altijd voor een geweldige live ervaring. De muziek schakelt van relatief ruige techno naar gevoelige elektronische lagen. Daar past de zijden stem van Sascha Ring (Apparat) heel goed bij.

Elke plaat zit vol met knallers – mét een vleugje smeuïge Duitse bunkertechno – die zowel in de clubs als op de festivalweides niet misstaan. Het is wat toegankelijker dan snoeiharde techno en erg melodieus, waardoor de muziek meeslepend wordt. Daarom is Moderat al jaren een graag geziene gast op festivals en zullen zij het dak van de Teddy Widder afblazen op Down The Rabbit Hole 2022.      

Moderat op Down The Rabbit Hole 2022

  • Wie: Moderat
  • Wanneer: zaterdag 2 juli, 22:15
  • Waar: Down The Rabbit Hole 2022, Teddy Widder
  • Wat: Ambient en melodieuze techno

Veteranenstatus

Al snel maakte het collectief diepe indruk in de Berlijnse muziekscene. Met eerste plaat Moderat was voor de Duitsers het hek van de dam en steeg Moderat naar grote hoogtes. Het is een sterke mix van strakke beats en diepe melodieën die je meevoert. Daar kun je op wachten als je kijkt naar de veteranenstatus van de heren. Als Modeselektor en Apparat hebben zij apart van elkaar al diepe indruk gemaakt, maar samen is het een gouden combinatie. Ook live zie je dat Moderat de fijne kneepjes van het vak kent en een publiek volledig in vervoering kan brengen. Bekijk maar eens deze uitvoering van Pork #2 in 2010.  

Voor onbepaalde tijd

Na het debuutalbum volgden twee platen met hits als Bad Kingdom en Running. De melodieën werden nog meer uitgediept en toegankelijker voor een groter publiek. Wat op geen enkele manier ten koste ging van de kwaliteit van de muziek. Sterker nog: Moderat zette zich steeds meer neer als gevestigde naam op (voornamelijk maar niet alleen) de Europese festivals. Zo deden zij in 2017 onder andere Lowlands en Down The Rabbit Hole aan voor een topshow. In deze set op Sonar Festival in Barcelona laten zij dit tot in de puntjes zien. De heren besloten in 2017 een pauze voor onbepaalde tijd te nemen en eindigden hun wereldtournee in Berlijn. Zou er ooit nog muziek van Moderat verschijnen?

https://www.youtube.com/watch?v=vaNTnlRWs70

Back to Form

Gelukkig kwam er eind 2021 bericht dat Moderat nieuwe muziek zou releasen en langs de festivals gaat trekken. Met vierde plaat MORE D4TA gaat de groep muzikaal gezien op de oude lijn door en is er gelukkig helemaal niets veranderd. Moderat blijft een garantie voor een feest, de ideale act om de nacht dansend mee in te luiden of zwierend mee af te sluiten. Deze beelden van een recent concert in Rome laat zien dat de heren het optreden niet verleerd zijn in de pandemie. Een ding is zeker: op welke festivalweide Moderat ook zal staan, het wordt voor iedere muziekliefhebber een show om niet te missen. Zo ook niet Moderat op Down The Rabbit Hole 2022.

Moderat staat in het festivalseizoen ’22 op o.a. Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en Bilbao BBK Live en zal ook in de AFAS staan in oktober.

Wat vond jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.