Pinkpop komt met hitteplan: extra waterpunten, meer schaduwplekken en betere voorlichting

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Het belooft gierend warm te worden tijdens Pinkpop 2022. Het kwik schommelt aankomend weekend rond de 30 graden en daarom neemt de organisatie extra veiligheidsmaatregelen. Zo kun je op meerdere punten gratis water halen, is de EHBO extra geïnstrueerd en wordt er meer ingezet op voorlichting bij bezoekers.

De wind komt komend weekend uit het zuiden en blaast de Mediterrane warmte richting Landgraaf. 30 graden is natuurlijk al behoorlijk heet, maar op het open veld en in een grote mensenmenigte kan het snel nog een paar graden warmer worden. Dat betekent natuurlijk goed smeren en hydrateren! Gelukkig neemt ook de organisatie van Pinkpop 2022 extra voorzorgsmaatregelen voor een veilig verloop van het festival.

Waterzak Pinkpop 2019
Photo: Festileaks

Gratis waterpunten

Goed blijven drinken is één van de belangrijkste adviezen bij hoge temperaturen. Dat onderschrijft ook festivalmanager Nick Murray in een interview met De Limburger. “We houden er rekening mee dat er genoeg drinken op het terrein is, voornamelijk meer fris. We zien dat mensen alcohol meer laten staan, wat natuurlijk goed is.”

Als vanouds kun je weer terecht bij de drie WML-stands voor verfrissend Limburgs kraanwater. Let wel op: je kunt er vanaf dit jaar geen plastic bekertjes meer krijgen. De organisatie probeert daarmee de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Je kunt je drankbekertje van de bar hergebruiken, je eigen flesje laten vullen óf een Pinkpop-waterzak aanschaffen voor 1,5 munt.

Naast de gebruikelijke taplocaties voorziet Pinkpop 2022 nog in maximaal vijf extra waterpunten bij de toiletten en wordt er op drukke plekken ook water uitgedeeld.

Pinkpop 2019 - bezoekers
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

“Goed smeren!”

Mr. Pinkpop Jan Smeets mag dan weliswaar niet meer aanwezig zijn om het publiek hoogstpersoonlijk van de nodige hittewijsheden te voorzien, zijn mantra blijft ook op Pinkpop 2022 onverminderd actueel. De organisatie wijst haar bezoekers dan ook op hun eigen verantwoordelijkheid: “In de laatste vijftig jaar is het wel vaker erg warm geweest tijdens het festival, dus we zijn erop voorbereid. Maar we hopen ook dat mensen goed op zichzelf letten”, benadrukt Murray.

Daarom nog maar eens alle tips op een rijtje: zorg voor voldoende hydratatie, drink niet te veel alcohol en wissel regelmatig af met water of frisdrank. Neem een hoofddeksel mee (zoals het kenmerkende roze Pinkpop-hoedje!). Smeer je, vooral tussen 11 en 17 uur, regelmatig in en zoek af en toe de schaduw op voor een pauze. Zo loop je het minste risico.

De EHBO is klaargestoomd

Mocht het toch misgaan, dan is de EHBO in elk geval goed voorbereid. Volgens Murray is het aanwezige personeel extra alert op veelvoorkomende hitteverschijnselen. Daarnaast stellen zij zich ook strategisch op bij drukke plekken op het terrein. “Bij de hoofdingang, waar veel mensen moeten wachten en niet weg kunnen, staat de EHBO bij deze voorspellingen altijd om extra water uit te delen”, aldus Murray.

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Meer schaduwplekken

Het Pinkpop-terrein heeft in 2022 sowieso al een flinke metamorfose ondergaan. Zo hebben de vier bekende podia een nieuwe plek of naam gekregen, zijn de iconische trappen verdwenen en zijn er ook meer schaduwplekken gecreëerd. Vooral die laatste wijziging komt komend weekend natuurlijk uitstekend van pas.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy