Deze 7 dingen veranderen er allemaal op Pinkpop 2022

Jan Smeets - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk/Pinkpop

Nog een maandje wachten en dan is het tijd voor Pinkpop 2022. Opvallend is dat er dit jaar een flink aantal veranderingen is doorgevoerd voor het festival. We sommen het een en ander voor je op.

Eindelijk kunnen we weer genieten van een nieuwe editie van Pinkpop. Met twee jaar afwezigheid heeft de organisatie goed de tijd gehad om nog eens terug naar de tekentafel te gaan, en dat blijkt. Er zijn namelijk aardig wat zaken veranderd. Bijvoorbeeld de iconische Pinkpop trappen die dit jaar zijn vervangen door een helling. Ook kon je al lezen dat er dit jaar een non-stop silent disco op het terrein te vinden is. Maar er is nog veel meer.

Photo: Bart Heemskerk / Pinkpop 2019

Eerste editie zonder Jan Smeets

Na vijftig edities Pinkpop besloot Jan Smeets om te stoppen als festivaldirecteur. We zien hem dit jaar dus niet meer terug als de festivalbaas die ons aanbeveelt om vooral goed te smeren en genoeg water te blijven drinken. Hij wordt opgevolgd door Niek Murray, samen met Sierk Janssen en Tirsa Creusen.

Photo: Dennis van der Bruggen

South Stage en Stage 4

Het hoofdpodium krijgt dit jaar een andere naam, en gaat nu door het leven als de South Stage. Ook is er een verandering te zien bij Stage 4. Bij deze stage verandert niet de naam, maar de stage die voorheen in een tent stond verandert nu in een openluchtpodium.

Photo: Dennis van der Bruggen

IBA Parkstad stage en Tent Stage

De Tent Stage is dit jaar niet meer te vinden op zijn vertrouwde plek. Dit jaar tref je hem op de plek waar normaal het Noord podium te vinden was. Het Noord podium wordt dit jaar omgedraaid en komt te staan op de voormalige positie van het Brand Bier terras en de Pinkpop-letters. Op deze manier kun je vanaf het hoofdveld genieten van de artiesten die op beide stages te vinden zijn en is er meer plek voor de bezoekers die bij de Noord stage willen kijken.

SYML
Photo: Monique Biermans / Festileaks

We nemen afscheid van de Garden of Love

We moeten helaas afscheid nemen van een klein podium op Pinkpop. Door de verandering van het terrein komt dit jaar de Garden of Love te vervallen. Wel zijn er dit jaar meer barren en toiletten te vinden op het terrein dan de voorgaande jaren.

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Brand Bier terras en Wilhelmina Sky Deck

Het Brand Bier terras is dit jaar geen krat meer, maar een paviljoen. Ook verschuift deze naar de oude positie van de Tent Stage naast het hoofdpodium. Wat ook iets nieuws is dit jaar, is het Wilhelmina Sky Deck. Aan de lange zijde van het terrein komt deze te staan, voor de gasten met een VIP ticket.

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Hogere muntprijs

Deze verandering is wel even slikken is voor vaste bezoekers van Pinkpop. De muntprijs stijgt dit jaar voor het eerst over de grens van drie euro heen. In 2019 betaalde we nog €2,80 voor een muntje. Hoeveel een consumptie precies gaat kosten dit jaar, is nog niet zeker, maar festivaldirecteur Niek Murray heeft bevestigd dat het meer dan drie euro gaat zijn.

Foto: Dennis van der Bruggen (Festileaks)

Iconische Pinkpop trappen verdwijnen

Last but not least, de iconische Pinkpop trappen zijn verdwenen. Er is nu een helling voor in de plaats gekomen. Als je even wilt uitrusten op de trappen is dat dit jaar dus niet meer mogelijk. Wel heeft de organisatie ter compensatie meer zitplekken en schaduwplekken gecreëerd op het terrein.

Ten slotte zijn er ook nog wat kleinere zaken die van plek verschuiven, zoals de wijnbar, de Ammesty stand en de KPN oplaadservice. Wat niet verandert is het bezoekersaantal per dag. Dit blijft op 70.000 staan. Inmiddels zijn de weekendtickets en kaarten voor de vrijdag al compleet uitverkocht. De organisatie van het Limburgse festival verwacht dat ook de tickets voor de zaterdag en zondag uitverkopen.

Pinkpop 2023 en Ticketverkoop komende jaren

We weten inmiddels al wat informatie over Pinkpop 2023. De editie van 2023 start op vrijdag 16 juni 2023. Daarnaast is bekend dat MADOUX de openingsact van Pinkpop 2023 wordt.

Voor de mensen die een ticket hebben gekocht voor Pinkpop 2020 of 2021 en deze hebben behouden, krijgen voorrang tijdens de voorverkoop van Pinkpop 2023, 2024 en 2025.


Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke