The Strokes cancelt Primavera Sound 2022; Best Kept Secret show gaat vooralsnog door

TheStrokes_Press_01_LR-8x10-1-scaled
Photo Credit: Jason McDonald

Schokkend nieuw voor Primavera-gangers. De Amerikaanse band The Strokes zegt het optreden van 3 juni op Primavera Sound af vanwege gezondheidsredenen van één van de bandleden. De band keert volgende week terug laat Primavera Sound 2022 weten.

Het festival geeft in een statement aan alles geprobeerd te hebben om de komst van The Strokes alsnog mogelijk te maken. Bijna de volledige band is op dit moment zelfs al in Barcelona. Wanwege een positieve COVID-19 test bij één van de bandleden is het optreden nu definitief van de baan.

Het is niet de eerste annulatie van de band. Hun optreden op Boston Calling moest de indierock-groep eerder ook al afzeggen. De legendarische groep achter klassieker Is This It zal tijdens het tweede weekend van Primavera Sound wel van de partij zijn. The Strokes geven op 10 juni een optreden tijdens het tweede weekend van het Spaanse festival.

Check het volledige statement van de organisatie hier:

Best Kept Secret 2022

Gelukkig komt het optreden van de band tijdens Best Kept Secret 2022 niet in gevaar. In het statement van Primavera Sound is te lezen dat de groep begin volgende week op zal treden in Stockholm. Daarna keert de band terug naar Barcelona. De rest van de tournee lijkt hierdoor gewoon door te kunnen gaan.

Julian Casablancas en co. sluiten de tweede dag van Best Kept Secret af op het hoofdpodium. The Strokes speelden in 2006 voor het laatst in Nederland. Hits als ‘Under Cover of Darkness’, ‘The Adults Are Talking’ en ‘Call It Fate, Call It Karma’ zijn dus nog nooit gespeeld in ons land. Horen we ze in Hilvarenbeek voorbijkomen? Welke nummers staan bovenaan jullie wishlist voor Best Kept Secret 2022?