Dit wordt de setlist van Tame Impala op Pukkelpop 2022

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Begin juni heeft Tame Impala al geproefd van de Europese tour, met drie concerten op Primavera. De band maakt zich nu klaar voor een flinke ronde langs de festivalweides, waarin Pukkelpop en Sziget natuurlijk niet mogen ontbreken. Welke nummers kun je verwachten bij deze shows? Daar hebben wij een antwoord op! Wij hebben een setlist samengesteld, die zomaar eens heel erg op de echte zou kunnen lijken.

Bij elk optreden is het weer een mooi spel om vooraf met je vrienden te overleggen wat je kunt verwachten. Welke nummers echt niet mogen ontbreken, waar je denkt dat mee afgetrapt wordt en wanneer de grootste hits worden gespeeld. En laat dat nu een spelletje zijn dat we bij Festileaks maar al te graag spelen! Met behulp van setlist analyses, expert meningen, ooggetuigen en een korreltje zout gaan wij je precies vertellen wat Kevin Parker de komende shows ten gehore gaat leggen. We nemen je mee door de setlist, lichten de muzikale hoogtepunten uit en plaatsen je in gedachten al op het Sziget of Pukkelpop terrein. Tame Impala neemt je mee op een trip die zicht, gehoor en ziel raken. En hier is hoe ze dat gaan doen!

Een openingsbad vol kleuren

De show ‘normaal’ beginnen is nooit een optie voor Tame Impala. Een dokters-voorlichting over ”Rushium” en de tijdvertragende effecten van dit middel hebben de eer om af te trappen. De klanken van de vertraagde stem veranderen langzaam maar zeker in muziek en voor je het weet zitten we midden in ‘One More Year’. Het instrumentale stemgeluid van het nummer omarmt het publiek als een warme gloed en bereidt hen voor op wat komen gaat. Aan die opbouw wordt in de komende paar nummers ook rustig verder gewerkt. ‘Borderline’ en ‘Breathe Deeper’ zorgen voor een trio van The Slow Rush nummers die smaken naar meer. Je ziet dit alles onder het decor van een lichtgevende UFO-vormige installatie.

Tijd voor hits

Maar waar werkt al dat mooie opbouwen dan heen horen we je vragen? Olifanten! En als we Kevin mogen geloven, dan wel het soort dat zijn ‘Big Grey Trunk’ aan het shaken is. Iets dat het publiek ook hopelijk niet kan laten. Met ‘Elephant’ gaat het tweede deel van het optreden van start en kunnen we ons opmaken voor de hits! Want na dit nummer worden de gitaren ingewisseld voor de synths van ‘Lost In Yesterday’. Het knallen wordt ingewisseld voor genieten en meezingen. Een gevoel dat zich doorzet in een van de andere Lonerism hoogtepunten: ‘Apocalypse Dreams’.

Maar dan zijn we er nog lang niet qua hits, want als volgende in de rij staat ‘Let It Happen’! De extase en het genieten van de vorige songs wordt gecombineerd in één nummer. En na zo’n knaller van een track kan je niet anders dan een stapje backwards doen. Of toch niet? Want ‘Feels Like We Only Go Backwards’ is toch wel een perfecte opvolger. De dromende optimist zal hierna hopen op een herhaling van Primavera Sound, waar ‘Last Night’ werd gespeeld op dit punt in de set. Maar ongetwijfeld weten de Australiërs met een andere verrassing te komen.

Knallend afsluiten

Dan lijkt het einde toch echt in zicht te komen. Dan weten we allemaal wat eraan gaat komen. De anticipatie voor de openingsriff van ‘The Less I Know The Better’ is al heel het optreden voelbaar. Vanaf het eerste nummer is het publiek hier al klaar voor. Het hoge stemgeluid van Kevin Parker, samen de soepele bas en perfecte getimede belklanken zorgen voor een voelbaar hoogtepunt in de set. Maar eindigen met de grootste hit is niet de stijl van Tame Impala. Want na zo’n optreden voel je je toch weer net even anders dan ervoor. Dat geeft de band dan ook graag mee aan het publiek. ‘New Person, Same Old Mistakes’ zorgt voor een nasmaak van nostalgie, energie en een voldaan gevoel.

Klaar voor het echte werk? Dan kun je Tame Impala deze zomer gaan zien op Pukkelpop, Sziget en vele andere festivals. Daarnaast kun je Kevin Parker en Co. maar liefst driemaal(!) gaan bewonderen in de AFAS Live!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Billie Eilish
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Fons van der Sar

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

Meer van Fons