Tame Impala in 2022 naar AFAS Live

Foto: Eric Pamies

Tame Impala is volgende zomer in Nederland te vinden. De Australische psychedelische band rond Kevin Parker staat aan het einde van de zomer twee avonden in AFAS Live.

Op maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2022 is Tame Impala in onze hoofdstad te vinden. Het is onderdeel van de Slow Rush tour die in het teken staat van het nieuwe album The Slow Rush.

De reguliere kaartverkoop voor de shows start op vrijdag 10 december om 12:00. Wie zich aanmeldt voor de MOJO Weekly newsletter krijgt echter al 24 uur eerder de mogelijkheid om kaarten te kopen! Deze presale begint op donderdag 9 december 12:00 en eindigt op vrijdag om 11:30. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €56,10.

Het zijn niet de eerste data in Europa voor de band. Ze staan ook niet één maar twee weekenden achter elkaar op de monster line-up van Primavera Sound 2022. Later in het jaar is de psychedelische rockband ook te vinden op het Engelse festival All Points East 2022. Twee dagen vóór de AFAS Live-data is de groep op Rock en Seine 2022 te vinden.

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album, The Slow Rush, kwam in februari 2020 uit.