Kijken: Ed Sheeran komt podium op bij Snow Patrol op Latitude 2022

Verrassing! Het Engelse Latitude Festival staat altijd garant voor unieke optredens. Op de laatste avond van deze editie werd het publiek getrakteerd op een gastoptreden van niemand minder dan Ed Sheeran. Samen met headliner Snow Patrol zong hij twee nummers.

Terwijl Fontaines D.C. verderop het tweede podium plat speelt, mag Snow Patrol als headliner de main stage afsluiten. De Schotse band is bijna door de set heen als ze een cover starten van Ed Sheeran’s ‘Bad Habits’. Zanger Gary Lightbody begint het nummer te zingen, maar tijdens het eerste refrein komt Ed ineens zelf het podium opgerend. Het publiek gaat helemaal los en dankzij alerte fans kunnen wij de beelden terugkijken.

Bovendien houdt het feest bij ‘Bad Habits’ nog niet op. Tijdens de toegift is Ed namelijk weer terug om mee te zingen op Snow Patrol’s ‘Just Say Yes’. Het nummer is het einde van de headline show en daarmee ook van Latitude 2022. Weer laat het festival zien bij de beste van Engeland te horen.

https://www.youtube.com/watch?v=STu5_E30yA4

Lokale held

Ed Sheeran is geen onbekende voor Latitude Festival. De zanger is opgegroeid in de buurt en speelde er al in 2011, nog voor z’n debuutalbum uitkwam. In 2015 verwisselde de superster de stadions voor een tweetal surprise shows op de kleine podia van het festival, waar hij ook weer leden van Snow Patrol verwelkomde.

Het is duidelijk dat Ed Sheeran en Snow Patrol het goed met elkaar kunnen vinden. De zanger vergezelde de band op hun Noord-Amerikaanse tour in 2012, waar ze standaard een nummer samen speelden. Gary Lightbody is ook een aantal keer te gast geweest bij concerten van Ed, zoals dit voorjaar in Belfast. In al die gevallen is het ‘Chasing Cars’ dat gespeeld wordt. Het gastoptreden op Latitude 2022 was dus extra bijzonder.

Latitude Logo

Latitude 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Southwold, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-24 juli 2022
Line-up
Snow Patrol
Lewis Capaldi
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.